پنجشنبه: 1403/02/6

سفر از حق به‌سوی خلق

امیدوارم خداوند متعال به آقایانی که می‌خواهند مسافرت کنند توفیق دهد تا در این سفرها مردم را به احکام اسلام ارشاد کنند این سفر درحقیقت سفر از حق به‌سوی خلق است، سفری که برای تحصیل به قم می‌آیند سفر از خلق به حق است و بعد از اینکه به مقامات علمی ‌کامل رسیدند و برای ارشاد و تبلیغ سفر می‌کنند این سفر از حق به‌سوی خلق است یعنی از طرف خدا و پیغمبر(ص) و امام زمان(عج)، از طرف کتاب و سنت می‌روند تا بندگان خداوند متعال را ارشاد کنند و عقاید آنها را تقویت کنند.

فارسی
شنبه / 28 اسفند / 1395

مبارزه با بدعت‌ها و فرقه‌های ضاله

وظیفۀ سوم این است: در هر جا که آقایان برای تبلیغ می‌روند اگر چنانچه اهل بدع و فرقه‌های ضالّه بودند، اگر تبلیغات وهابیت یا بهایی‌ها یا صوفی‌ها بود که الآن هر سه هستند و سخت مشغول می‌باشند وظیفۀ علما و روحانیون است که از اضلال اینها جلوگیری کنند.

در گذشته، بعضی شهرها علمایی داشت که در این جهات بسیار متوجه بودند و حافظ عقاید اسلامی ‌مردم بودند و به همین جهت یک نفر از فرقه‌های باطله در آنجا وجود نداشت.

فارسی

عکس‌العمل آیت‌الله بروجردی(رحمه الله) در برابر یک مجله

یک وقتی مجله‌ای از هند برای ایشان رسیده بود، مطالعه می‌کردند در آنجا نوشته بود که اسلام از مذهب بودا متأثر شده است. ایشان به من فرمودند: شما جواب این را بنویسید و برای آنجا بفرستید و بنده جواب را مفصل نوشتم و فرستادم.[1]

باید به‌هوش باشیم، وظیفۀ علما و روحانیون است که دین را از تحریفات حفظ کنند و با بدعت‌ها مبارزه کنند.

فارسی

نگرانی شدید آیت‌الله بروجردی(قدس‌سرّه)

روزی خدمت مرحوم آیت‌الله بروجردی بودیم ایشان خیلی ناراحت بودند، به ایشان عرض کردیم چرا متأثرید؟ چرا ناراحتید؟ فرمودند: از این پول‌هایی که می‌دهم ناراحتم.

ما خیال کردیم منظور ایشان پول‌هایی است که به‌طور متفرقه از ایشان گرفته می‌شود عرض کردیم: بالاخره ادارۀ این وضع به غیر از این راه نمی‌شود. فرمودند: نه، من از این شهریه‌ای که می‌دهم ناراحتم.

 

فارسی

جلوگیری از تحریف دین

دومین وظیفۀ حوزه‌ها این است که علما، دین را از تحریف و تغییر حفظ کنند یعنی آنها پاسدار دین هستند و باید نگذارند اشخاص مغرض یا جاهل در عقاید اسلامی ‌در اصول و فروع تحریفاتی انجام دهند، پیغمبر| می‌فرماید:

فارسی

وظایف حوزه‌های علمیه

اولین وظیفۀ حوزه‌های علمیه، بحث، استنباط، تحقیق در احادیث و روایات، أخذ معارف اهل‌بیت(ع)، تعلیم علوم اسلامی، کتاب و سنت وتعلم آنها است. اینها مقدم بر تمام مسائل دیگر است و همین جهت سبب شده که اسلام همان‌طوری که در زمان پیغمبر اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) بوده است حفظ شده و تا الآن باقی مانده و در دسترس مردم است.

فارسی

27
اهمیت تبلیغ و وظایف حوزه‌های علمیه[1]

بسم الله الرحمن الرحیم

من واقعاً قابل نیستم که بخواهم آقایان را نصیحت کنم، آقایان باید بنده را نصیحت کنند.

مسئولیت حوزه‌های علمیه همیشه بسیار سنگین و بزرگ بوده است.

فارسی

سفرهای دشوار علمای گذشته

علمایی که در گذشته بودند با زحمات و دشواری‌هایی روبرو بودند که انسان نمی‌تواند تصور کند چگونه به این مراحل بزرگ و بلند رسیدند مثلاً صدوق& چگونه بوده است؟ چگونه این مسافرت‌ها را طی کرد؟ چه کسی مخارج آن سفرها را می‌داد؟ از کجا می‌آوردند؟ با چه زحمات و مشقاتی روبرو بودند؟ برای اینکه احادیث را حفظ کنند و فرا بگیرند محدثی از کجا حرکت می‌کرد و به کجا می‌رفت. با آن‌همه دشواری‌ها، اخبار و احادیث و معارف را نگه داشتند و امروز بسیار ساده به دست ما افتاده است.

فارسی

رجال بزرگ گلپایگان

همین‌طور از گلپایگان هم علمای بزرگی برخاسته‌اند. مرحوم آیت‌الله بروجردی می‌فرمودند: وقتی من رفتم در اصفهان فضلای درجۀ اول اصفهان گلپایگانی‌ها بودند. نجف هم که رفتم شخص اول شاگردان مرحوم آخوند، گلپایگانی بود. مقصود ایشان مرحوم آقای حاج شیخ عبدالله بود که راستی همین‌طور بود.

این دو شهر در این جهات امتیاز دارد، امیدوارم که این امتیاز به‌واسطۀ وجود شما و تلاش و زحماتی که شما در تحصیل علم می‌کشید باقی بماند و آثاری که گذشتگان داشتند محفوظ بماند.

فارسی

رجال بزرگ خوانسار

در خوانسار رجال علمی ‌از قدیم بوده‌اند مانند آقاحسین خوانساری عقل حادی‌عشر، استاد الکل فی الکل یا آقا جمال خوانساری یا در این اواخر استاد ما مرحوم آیت‌الله آقا سیدمحمدتقی خوانساری و مرحوم آیت‌الله آقا سیداحمد خوانساری و مرحوم آیت‌الله آقا شیخ موسی خوانساری و دیگران همه از مفاخر اسلام و دین بوده‌اند، از حیث اخلاق و معنویت هم انصافاً در یک مقامات بسیار ارزنده‌ای بودند. خداوند بر علوّ درجاتشان بیفزاید.

فارسی

صفحه‌ها

اشتراک در RSS - حوزه علمیه