سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

نظر شیعه درباره برخی از همسران پیامبر(ص)

س. حرّ عاملى در تفسیر آیه (وَلاتُمْسِكُوا بِعِصَمِ الْكَوافرِ)؛ «با زنان کافر ازدواج نکنید»، مى‌گوید: هرکس زن  کافرى داشت، اسلام را به او عرضه کند، اگر اسلام را پذیرفت زن اوست وگرنه، او از آن زن بیزار است.

پس اگر عایشه چنان‌که شیعه مى‌گویند کافر ‌بود، پیامبرŒ باید طبق دستور کتاب خدا او را طلاق مى‌داد.

ج. همان‌طور که بارها گفته شد شیعه، عایشه را کافر اصطلاحی فقهی نمی‌داند، ولی اگر داشتن زن کافر برای پیغمبر ممنوع و عیب باشد، حضرت نوح و لوط زیر سؤال می‌روند که قرآن به‌صراحت می‌فرماید: (امْرَأَة نُوحٍ وَامْرَأَة لُوطٍ كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا ...)([1] شما این آیه را بخوانید و این حدیث متّفق‌علیه را که «یَكُونُ فِی هَذِهِ الْأُمَّةِ كُلُّ مَا كَانَ فِی بَنِی‌إِسْرَائِیلَ حَذْوَ النَّعْلِ بِالنَّعْلِ وَ حَذْوَ الْقُذَّةِ بِالْقُذَّة»[2]خوب فهم كنید.

چه مانعی دارد که در این امّت همین برنامه جاری باشد و این آیه، دفاع از پیغمبر اکرم‌(ص)  تلقّی شود. بااین‌وجود تأکید می‌کنیم که شیعه از عایشه جز آنچه تاریخ مسلّم می‌گوید حرف بیشتری نمی‌زند.

 


[1]. تحریم، 10؛ «همسر نوح و همسر لوط تحت سرپرستى دو بنده از بندگان صالح ما بودند، ولى به آن دو خیانت كردند».

[2]. صدوق، من لایحضره الفقیه، ج1، ص203؛ «هرچه در بنی‌اسرائیل پیش آمده در این امّت نیز پیش آمده و اتفاق خواهد افتاد؛ همانند منطبق شدن کفش بر کفش و برابر شدن گوش با گوش».

 و در مصادر اهل‌سنّت با این عبارت آمده است «لَیَأتِیَنَّ عَلی أمَّتی مَا أتَی عَلی بَنِی إسْرائیل حَذْوَ النَّعْلِ بِالنَّعْلِ». ترمذی، سنن، ج4، ص135 و دیگر مصادر اهل‌سنّت.

نويسنده: