سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

عایشه از نظر شیعیان

 س. بعضى از شیعیان به عایشه تهمت مى‌زنند و او را به همان چیزى متهم مى‌کنند که اهل افک او را متهم کردند. به آنها گفته مى‌شود: اگر واقعیت امر چنان است، پس چرا پیامبرŒ و علی حدّ را بر او اجرا نکردند؟

ج. معاذ الله که شیعه چنین چیزی بگوید و زوجات پیغمبر اکرم‌(ص)  را در موضوع عفاف و پاک‌دامنی به کمتر از این و کمتر متّهم سازد.

این شمایید که به عایشه با این جسارت اهانت می‌کنید! اگر راست می‌گفتید و درست می‌گویید که عایشه را محترم می‌دارید، این تهمت را به شیعه نمی‌بستید.

ولی شما حیا ندارید؛ نه از پیغمبر خدا حیا می‌كنید و نه از عایشه!

معنای بستن این تهمت به شیعه در نقض عفاف عایشه را ملتفت نمی‌شوید، یا با التفات و برای اینکه ذهن سنّی‌های‌ عوام را نسبت به شیعه اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام)  - که مذهب و عقائدشان را از اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام)  گرفته‌اند - مشوّش کنید، مقام عفّت و پاک‌دامنی عایشه را در برابر دیگران مخدوش می‌کنید!

بعضی از شیعه، موضوع داستان افک را ماریه قبطیه می‌دانند[1] و اصلاً به عایشه ارتباط نمی‌دهند، ولی شما با کمال وقاحت می‌گویید كه چرا پیغمبر‌(ص)  به عایشه حدّ نزد؟ و چرا علی‌(علیه‌السلام)  بر او حدّ جاری نكرد؟!

 

چقدر بی‌شرم و نادان هستید. از فهم و درک شما بیش از این جهالت‌ها انتظار نیست و انصافاً لَکُمْ قُلُوبٌ لَاتَفْقَهُونَ بِهَا.[2]

شیعیان درباره عایشه، حرف‌ و حدیث‌ها و سؤالاتی دارند که تاکنون حتی بزرگترین علمای شما در پاسخ به آن عاجز بوده‌اند.

شیعیان مخالفت او را با این دستور اکید پیغمبر اکرم‌(ص)  «هذِهِ الحُجَّة ثُمَّ ظُهُورُ الحصر»[3] بزرگ می‌شمارند و مسئول جنگ جمل و آن فتنه بزرگ- که منتهی به آن خونریزی‌ها شد و باب فتنه‌های بعد را باز کرد که تا امروز اثر آن باقی است- را عایشه می‌دانند و با اینکه پیغمبر اکرم‌(ص)  از آن خبر داده بود که کلاب حوأب به او حمله می‌کنند، از جنگ بازنگشت.[4]

 

 

[1]. قمی، تفسیر، ج2، ص99 - 100.

[2]. اشاره به آیه 179 سوره اعراف. «برایتان دل‌هایی است که با آن دل‌ها چیزی نمی‌فهمید».

[3]. هیثمى، مجمع‌الزوائد، ج3، ص214؛ ابن‌حجر عسقلانی، تهذیب‌التهذیب، ج11، ص95؛ «این حج(حجة‌الوداع) آخرین حج است سپس بر روی حصیرها ملازم خانه‌هایتان باشید».

[4]. ابن‌کثیر، البدایة و النهایه، ج6، ص236؛ ابن‌حجر عسقلانی، فتح‌الباری، ج13، ص45؛ و دیگر كتب اهل‌سنّت.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: