سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

شبهه عرضه كتاب شریف كافی به امام‌زمان(علیهالسلام)

س. گروهى از علماى شیعه معتقدند که در کافى كلینى، هم روایت صحیح هست و هم ضعیف و موضوع، و ازطرفى شیعه مى‌گویند که این کتاب به مهدى غایب عرضه شد و مهدى گفت که این کتاب براى شیعیان ما کافى است. سؤال این است که چرا مهدى به روایات موضوع و دروغین آن اعتراضی نکرد؟

ج. عرضه‌شدن کتاب شریف کافی به حضرت مولی‌الوری سیدنا الامام المهدی(عج) ثابت نیست و احتمال اینکه به نظر بعضی از نوّاب اربعه حضرت مهدی(عج) رسیده باشد و آنها تأیید کرده باشند هم بسیار ضعیف بلکه مردود است.

آنها هم با این کتاب همان موضعی را داشته‌اند که همه علما و همه محدّثان نسبت به کتب حدیث دارند و در روایات؛ مربوط به اصول باشد یا فروع، از همه جوانب سند، لفظ، متن و عدم مخالفت با کتاب را بررسی می‌نمایند.

ولی فی ‌حدّ نفسه اسم آن بامسمّی است و کافی است و اشتمال آن بر روایات ضعیف به‌اصطلاح به لحاظ تقسیم روایات بر اساس یک نگرش خاص به صحیح، حسن، موثق و ضعیف است و الّا گاه در بین روایاتی که به این اصطلاح ضعیف شمرده می‌شوند، روایاتی است که در اعتبار و اطمینان به صدور کمتر از روایات صحیح نیست، بلکه بیشتر است و این باب و فن مهمّی در علم‌الحدیث است.

شیعه چنان می‌داند که در اصول و فروع دین هر‌چه را بگوید و معتقد باشد باید در

 

فردای قیامت جواب بدهد و هرگز قول به غیرعلم نمی‌گویند و آن چنان آرای موهمی که به‌اصطلاح فقهای شما گفته و می‌گویند، نمی‌گویند و به قیاس و استحسان و امثال آن – كه مورد تأیید كتاب و سنّت نیست - چنگ نمی‌زنند.

 

موضوع: 
نويسنده: