سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

اخبار طینت

س. یکى از عقاید معروف شیعه عقیده «طینت» است که خلاصه‌اش این است: خداوند شیعیان را از خاک مخصوصى آفریده است و سنّى‌ها را از خاکى دیگر آفریده است و هر دو خاک به‌صورت مشخصى باهم مخلوط شده‌اند و اگر شما مى‌بینید که شیعه‌اى مرتکب گناه مى‌شود به‌خاطر تأثیر آن خاک مخصوص سنّى‌هاست و اگر سنّى درستکار و امانت‌دار است به‌خاطر تأثیر خاک شیعى است.

شیعه فراموش کرده‌اند که این عقیده ساختگى و دروغین آنها با آنچه مذهب آنها در مورد قضاوقدر و کارهاى بندگان گفته است تناقض و تضاد دارد!

ج. نمی‌دانم این تفصیلات را نویسنده از کجا به دست آورده و در چه کتابی دیده است. انسان متحیّر می‌شود که در جواب این نادان‌ها یا بدخواهان شیعه و سنّی چه بگوید؟

امر ثواب و عقاب بر اساس عدل الهی جریان می‌یابد. اخبار طینت که کم‌و‌بیش در روایات است، مثل «الشَّقِیُّ مَنْ شَقِیَ فِی بَطْنِ أُمِّهِ وَ السَّعِیدُ مَنْ سَعِدَ فِی بَطْنِ أُمِّه»[1]، مشتمل بر معانی غامضه است که سخن‌گفتن از تفسیر و معنای آن در شأن افراد

 

بی‌سواد، مثل طرح‌کننده این پرسش‌ها نیست. این اخبار در معنا، هم‌طراز با مثل آیه (وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُم)[2] می‌باشد و از متشابهات اخبار است که (الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِه‏)[3].[4]

 

 

[1]. احمد بن حنبل، مسند، ج2، ص176؛ ج3، ص117، 148؛ هیثمی، مجمع‌الزوائد، ج7، ص193 و دیگر مصادر شیعه و اهل‌سنّت؛ «بدبخت کسی است که در شکم مادرش بدبخت شده و خوشبخت کسی است که در شکم مادرش خوشبخت شده است».

[2]. اعراف، 172؛ «و (به خاطر بیاور) زمانى را كه پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذریه آنها را برگرفت».

[3]. آل عمران، 7؛ «راسخون در علم می‌گویند ما به آن ایمان آوردیم».

[4]. ممکن است گفته شود که طینت به معنای خاک نیست بلکه کنایه از قانون وراثت است که قرآن می‌فرماید: )وَالْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِی خَبُثَ لاَ یَخْرُجُ إِلاَّ نَكِدًا( (اعراف، 58)؛ «سرزمین پاكیزه (و شیرین)، گیاهش به فرمان پروردگارش مى‏روید امّا سرزمین‌هاى بدطینت (و شوره‏زار)، جز گیاه ناچیز و بى‏ارزش، از آن نمى‏روید». بنابراین پدران و مادران دارای اصلاب پاک و ارحام مطهر، فرزندان پاک را تحویل جامعه می‌دهند ولی اصلاب و ارحام آلوده زمینه ناپاکی را در فرزندان پدید می‌آورند. و چون این مسئله به‌صورت زمینه است هرگز با اختیار انسان منافات ندارد و با عقاید شیعه در باب قضاوقدر تناقض و تضادی ندارد.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: