شنبه: 1/ارد/1403 (السبت: 11/شوال/1445)

اتّحاد اسلامی

روزه‌دار عزیز! توجّه داشته باش كه مسلمانان در تمام نقاط دنیا با شادی و احترام فراوان از ماه مبارك رمضان استقبال می‎كنند و تو در این مراسم و در ادای وظایفی كه بر عهده‌ داری و در این عالی‎ترین مدرسه تربیتی و كلاس آدم‌سازی تنها نیستی؛ چرا كه صدها میلیون هم‌كلاس و هم‎شاگرد داری و همه با تو در ادای تكلیف روزه، قرائت قرآن و دعا، و مناجات با خدا همگام هستند.

چنان بیندیش كه باید با تمام این صدها میلیون هم‌كلاس، آشنایی و دوستی داشته باشی و خیر و سعادت آنها و هدایت همه بشر را از خدا بخواهی!

متوجّه باش كه چگونه اسلام تو را و آنها را باهم مرتبط كرده، و از این‌همه ملّیّت‎های گوناگون و نژادهای مختلف، یك امّت بزرگ به نام «امّت اسلام»، «امّت توحید» و یا «امّت قرآن» ساخته است.

پس تو یك فرد از افراد این امّت و یك عضو از اعضای این جامعه هستی و با آنها اهل یك ملّت می‎باشی. ازاین‌رو باید به ‌سهم‌ خود، با

 

این پیكری كه تو عضوی از اعضای آن هستی، همكاری كنی، و معنای حدیث شریف نبوی|:

«مَثَلُ الْمُؤْمِنِینَ فِی تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ مَثَلُ الْجَسَدِ إِذَا اشْتَكَی مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَی لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالْحُمَّی وَالسَّهَرِ».[1]

را آشكار سازی.

متوجّه باش كه تو مسلمانی و باید اسلام را مافوق هر چیز و هركس بدانی. ملّیّت، قانون، فكر و عقیده و همه ‌چیز تو اسلام است. آن مسلمانی كه در دورترین نقاط دنیا و در بین صدها هزار بیگانه اكنون روزه‎دار است، هم‌وطن واقعی توست و تو باید به ‌فكر مصالح و سعادت او باشی! او هم باید به ‌فكر تو باشد و هر دو، برای خیر بشریّت قدم بردارید.

در ماه رمضان متوجّه می‎شویم كه مرزهای جغرافیایی، سازمان‎های حكومتی و... میان مسلمانان فاصله‎ای ایجاد نمی‎كند و این اصطلاحات و تقسیمات هیچ اثری در همبستگی قوای مسلمین ندارد.

مسلمانان باید با التزام به احكام قرآن، دیگربار سر بلند كرده و امّت اسلام را قوّت و نشاط بخشند، و فاصله‎ها را شكسته و با آنان

 

‌كه قومیّت‎های خاصّی را ترویج می‎كنند و می‎كوشند كه میان مسلمانان فاصله اندازند، مبارزه نمایند و اموری را كه خارج از اسلام و مخالف با دعوت اسلام است، سبب امتیاز و جدایی از دیگر مسلمان‎ها نسازند.

قانون و احكام روزه و نماز و دیگر تكالیف و احكام اسلامی، در همه‌جا یكسان است و مرزبندی‎های جغرافیایی و عوامل دیگر سبب تغییر قوانین و یا چندگانگی نمی‎شود.

روزه‎دار عزیز! در این ماه تأمّل و اندیشه كن. به وضع اسلامی خود و جامعه‎ات رسیدگی كن. تا آنجا كه در توان داری به اسلام و توسعه قلمرو آن، به دفاع از احكام الهی، به حفظ ملّیّت خود و سایر مسلمانان خدمت كن؛ كه اگر بتوانی و از آن دریغ كنی، مسئول هستی و در سرای دیگر باید جواب‎گو باشی.

ماه رمضان ماه تربیت است؛ ماه تعویض حال و روش و ماه تصمیم و عزم و همّت است.

در طول این ماه به قضایای اسلامی، به نقشه‎های خائنانه دشمنان اسلام، به میزان آمادگی خود برای دفاع از اسلام، به آینده اسلام، به یافتن بهترین راه برای تبلیغ اسلام، به اتّحاد مسلمین، و به مسائل دیگر فكر كنید و از دانشمندان و متفكّرین اسلامی استمداد نمایید تا شما را در درك صحیح مسائل و موضوعات راهنمایی كنند؛ تا دریابید كه مسائل و قضایای اسلامی در اجتماعات ما فراموش شده و اگر به

 

هوش نیاییم و بیدار نشویم، در یك چنین اجتماع ناهنجار و مسخ‌شده‎ای همه ‌چیز خود را خواهیم باخت.

پس برای یاری دین خدا بكوشید و برای نگاه‎داری پرچم اسلام، با مال و جان فداكاری نمایید.

﴿وَلَاتَهِنُوْا وَلَاتَحْزَنُوْا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ﴾؛[2]

«و سست نشوید و محزون نباشید و شما برترینید اگر مؤمن باشید».

 

 

[1]. ر.ک: احمد بن‌حنبل، مسند، ج4، ص270؛ مسلم نیشابوری، صحیح، ج8، ص20؛ بیهقی، السنن‌الکبری، ج3، ص353؛ طوسی، التبیان، ج1، ص332؛ متقی هندی، کنزالعمال، ج1، ص149. «مثل مؤمنان در دوستی با یکدیگر و در عاطفه و مهربانی به یکدیگر مانند بدن است وقتی عضوی از بدن به درد آید دیگر عضوها با تب و بیدارماندن با آن همدردی می‌کنند».

[2]. آل عمران، 139.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: