جمعه: 10/فرو/1403 (الجمعة: 19/رمضان/1445)

سخن ناشر

بسم الله الرحمن الرحیم

واقعه جانسوز کربلا، نقطه عطفی در تاریخ بشریت و مدار تأثیرگذاری و الهام‌بخشی به همه انسان‌های آزاده و بیدار جهان شد.

آنان که سر مطهّر عزیز خدا و پارة تن رسول را به شادباش زشت‌کردارترین اهل زمین بردند؛ آرزوی خاموشی نوری را در دل می‌پروراندند که خداوند قادر متعال، ارادة درخشش جاودان او را نموده بود. اکنون قریب به یک‌هزار و چهار صد سال از آن فاجعه بزرگ که نمود روشنی از ستیز همیشگی حق و باطل است می‌گذرد امّا خورشید عالم‌تاب حسین‌(علیه‌السلام) هر روز در افقی وسیع‌تر و متعالی‌تر در حال تجلّی است.

از عاشورای سال 61 هجری که ندای استغاثه نور چشمان رسول و ریحانة بتول در میان بغض و عداوت و دنیاپرستی فرزندزادگان ضلالت، پاسخی شایسته نیافت قرن‌ها گذشته است امّا بدون شکّ حسین بن علی(علیهماالسلام) از آن زمان تاکنون، لایزال بر انبوه بی‌شمار جان‌های شیفته و دل‌های بی‌قراری حکومت کرده است که داغ سرخ کربلا را از گلوی تاریخ، نسل به نسل تا پهنة قیامت، فریاد می‌کنند.

 

در حماسة بزرگ عاشورا رازی عظیم و مقدّس نهفته است که مرور زمان و تکرار بی‌نهایت آن غم جاودان، نه تنها از عمق عظمت آن نکاسته بلکه هر روز، افق‌های روشن‌تری را در جلو چشمان حق‌طلبان عالم، گشوده است و به‌راستی این چه سرّ عظیمی است که یادها به فراموشی می‌روند امّا یاد حسین‌(علیه‌السلام) هر روز تازه‌تر از گذشته در جان‌ها زنده می‌شود و چشمة حیاتی می‌گردد که جان‌های شیفتگان را به حقیقت حیات طیّبه، آشنا می‌سازد و تأمّل در ابعاد آن حماسه، بر بصیرت و بینش و معرفت آدمی می‌افزاید.

وسعت تأثیرگذاری و عمق نفوذ حماسه بزرگ عاشورا، که خود از معجزات آن محسوب می‌شود، به بیان ارزشمند مرجع عالی‌قدر شیعه حضرت آیت‌الله العظمی صافیمدظله‌العالی، آن را تبدیل به یک «دانشگاه حسینی» نموده است: «به‌راستی چه دانشگاهی مانند این دانشگاه، به این وسعت در طول قرون و مرور اعصار، دانشجو داشته است؟ دانشجویانی مانند شیخ مفیدها و شیخ طوسی‌ها و ده‌ها هزار نخبة برجسته و ممتاز و هزاران شهید كه به حضور خود در این مكتب، افتخار می‌نمایند و همه از بركات این دانشگاه بهره‌مند و از خوان نعمت گستردة امام‌حسین(علیه‌السلام) برخوردارند؟».

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانیمدظله‌العالی خود نیز به حضور بر همین خوان عظیم کرامت و ولایت مولایش حضرت اباعبدالله و شرکت در دانشگاه امام‌حسین(علیه‌السلام) افتخار می‌کند. او که خود از قبیله عاشوراییان و از تبار کربلاییان زمان است مرجعی بیدار و فقیهی جهادگر است که قریب به یک قرن، در احیای تفکر و بینش عاشورا و مبارزه با اهل بدع و ضلال، از پای ننشسته و در تبلیغ پیام بلند سیّد و سالار آزادگان جهان، با عمل و قلم و زبان خویش مجاهدت نموده است.

با عاشوراییان، از عاشورا و پیام آن و رسالت‌های عاشورایی امروز ما، سخن می‌گوید. این کتاب، مجموعه نوشته‌های عاشورایی حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانیمدظله‌العالی است که در چهار فصل،‌ تنظیم گردیده است: دل‌نوشته‌های عاشورایی، پیام‌های عاشورایی، رسالت عاشورایی ما و عاشورا در عاشورا.

خواندن این کتاب که با نثری شیوا و روان نگاشته شده فرصتی مناسب برای همه شیفتگان مولایمان حضرت اباعبدالله الحسین‌(علیه‌السلام) است تا جلوه‌هایی جذّاب و ماندگار از شخصیت آسمانی امام شهیدان و قیام حضرتش را با نگاهی عالمانه مرور نمایند و بر معرفت و بینش عاشورایی خویش بیافزایند.

مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله‌العالی

 

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: