پنجشنبه: 6/ارد/1403 (الخميس: 16/شوال/1445)

رابطه عاشورا با حكومت مهدوی

در مورد رابطة انتظار، ظهور، غلبة مطلق حق بر باطل، نصرت اسلام، حكومت واحدة اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در آخرالزّمان و قیام آن یگانة جهان و نادرة دوران و نابغة اعصار و ازمان، با عاشورا و آن نهضت الهی و بروز آن قدرت معنوی و حقیقی نیز علاوه بر نكته‌های گفته شده، درس‌ها، فلسفه‌ها و اسرار ناگفته بسیار است.

 

می‌توان گفت یك هدف از برقراری حكومت جهانی حَقّه به دست یداللّهی حضرت مهدی(علیه‌السلام)، تدارك و جبران ظلم و ستم‌های وارد بر اهل‌بیت(علیهم‌‌السلام)، مصائب جانكاه، تحقّق وعده‌های الهی و بلكه عكس‌العمل تحمّل آن مصائب در راه دین و دفاع از اسلام می‌باشد كه برحسب آیات و روایات است؛ اگرچه در این دنیا و عالم كوچك، تدارك پاداش و ثواب عاشورای حسین‌(علیه‌السلام) فراهم نیست امّا در جهان وسیع و پهناور آخرت به‌گونه‌ای كه مقتضای صفات جمال و كمال الهی است، برنامة وافی و كافی آن اجرا خواهد شد و جایگاه رفیع و بلند روز عاشورا در بُعد و معنا و جلوة خودش كه جز در آن عالم، ظهور و نمایش نمی‌پذیرد، آشكار خواهد گردید.

متأسّفانه قلم و بیان ما از توصیف آن مطالب، اعزاز و اكرامی كه خدا از حسین‌(علیه‌السلام) می‌نماید و همچنین بیان روابط عاشورا با قیام حضرت بقیّة‌الله‌(علیه‌السلام) عاجز و ناتوان است و هر مقدار كه هركس بگوید، از حدّ درك خود و دركی كه از این معانی در این جهان ممكن است، بیشتر نخواهد بود. برای آشنایی با مقام جلال و جمال و تقرّب حضرت سیّدالشهدا‌(علیه‌السلام) به حضرت ذوالجلال والاكرام و تماشای جلوة نورانی حسین‌(علیه‌السلام) در روز عاشورا، كه هرچه مصیبات آن حضرت افزون‌تر می‌گردید بر جمال جسمانی‌اش نیز افزوده می‌شد، باید منتظر آن روز و جهان آینده باشیم. اگرچه از درك حقیقت ربط روز حسین و روز مهدی(علیهماالسلام) در افق بلند و متعالی آن عاجزیم؛ لیكن از بعضی جمله‌های

 

احادیث و زیارات و ادعیه، نكاتی استنباط می‌شود كه آموزنده و در سطحی بسیار عالی آن را معرفی می‌نماید. حتّی استمرار ولایت و امامت كه منتهی به امامت حضرت مهدی‌(علیه‌السلام) می‌شود مرتبط به شهادت سیّدالشهدا‌(علیه‌السلام) معرفی می‌گردد و این یك معنا و سرّی است كه علاوه بر آنكه از بُعد معنوی دارای اهمیت خاص است از ابعاد دیگر مثل جامعه‌شناسی نیز موجّه و مثبت است.

موضوع: 
نويسنده: