سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

دادگستر جهان

 در حدود یکصدوپنجاه حدیث علاوه بر آیات قرآن مجید بر این معنا دلالت دارند که عبارت بسیاری از این روایات همان جملة معروف در:

«یَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَعَدْلاً کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَجَوْراً».[1]

می‌باشد و عبارت دیگر به این تعبیر است:

«یَمْلَأُ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ بِهِ الْأَرْضَ نُوراً بَعْدَ ظُلْمَتِهَا وَعَدْلاً بَعْدَ جَوْرِهَا وَعِلْماً بَعْدَ جَهْلِهَا».[2]

خداوند متعال به‌وسیلة آن شخصّیت یگانه بعد از اینکه زمین را ظلمت و تاریکی فرا می‌گیرد پر از نور می‌فرماید؛ پس از آنکه جور و ستم آن را فرا گرفته باشد پر از عدل می‌فرماید و بعد از اینکه جهل و نادانی آن را فرا گرفته باشد پر از علم و دانش می‌فرماید.

این شخصیّت یگانه، ابرمرد الهی است که برحسب 223 روایت ملقّب به «المهدی» و برحسب 361 حدیث ملقّب به لقب «القائم» است و از القابش حجةالله و بقیّةالله و صاحب‌الامر و صاحب‌الزّمان و خاتم‌الائمّه و منقذ‌الامّه و غایة‌النّور و مصدرالامور است.

 

او همان امام دوازدهم و ولیّ دوران و صاحب زمان حضرت حجة ابن الامام الحسن العسکری ابن الامام الهادی علی النّقی ابن الامام الجواد محمد التّقی ابن الامام الرّضا علی بن موسی ابن الامام الکاظم موسی ابن الامام جعفر الصّادق ابن الامام محمد الباقر ابن الامام السجّاد علی زین‌العابدین ابن الامام سیّدالشّهداء ریحانة‌الرّسول ابی‌عبدالله الحسین ابن مولانا امیرالمؤمنین و یعسوب‌الدّین و قائد الغرّ المحجّلین علی بن ابی‌طالب(علیهم‌السلام) است و هو المسمّی باسم جدّه رسول‌الله‌(ص) و المكنّی بكنیته - کحّل الله ابصارنا بتراب مقدم خدامه وعجّل فرجه -.

در خاتمه با تشکر از دانشجویان عزیز و حضرات اساتید محترم دانشگاه - ایّدهم الله تعالی - از خداوند متعال برای همگان تأیید و توفیق مسئلت می‌نمایم. امید است در شرایطی که هویّت اسلامی جامعه مورد هجوم و حملة بیگانگان قرار گرفته است با استقامت، آگاهی و بیداری، مراکز علمی مخصوصاً دانشگاه‌ها بیش‌ازپیش، حفظ این هویّت و استقلال اسلامی را نصب‌العین قرار داده و خاطر انورحضرت ولیّ عصر‌(علیه‌السلام) را مسرور و خشنود نمایند.

وَالسَّلَامُ عَلَیْکُمْ وَرَحْمَةُ اللّهِ وَبَرَكَاتُهُ

 بیستم ربیع‌المولود 1424

اوّل خرداد 1382

لطف‌الله صافی[3]

 

 

[1]. طبرسی، الاحتجاج، ج1،‌ص 88. «زمین را از قسط و عدل پر می‌کند همچنان که از ظلم و جور پر شده است».

[2]. صدوق، کمال‌الدین، ص260؛ طبرسی، اعلام‌الوری، ج2، ص185؛ مجلسی، بحارالانوار، ‌ج36، ص 253؛ بحرانی اصفهانی، عوالم‌العلوم، ص203. «خداوند به‌وسیلة او زمین را  پس از ظلمت و ستم و نادانی پر از نور و عدل و علم می‌کند».

[3]. پیام به همایش دانشجویی عدالت و مهدویت،  ارومیه، خرداد 1382 هـ. ش.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: