پنجشنبه: 6/ارد/1403 (الخميس: 16/شوال/1445)

اقتدای ملائکه در نماز به سیّد بحرالعلوم

در یكی از روزها كه مرحوم آیت‌الله والد اعلی‌الله‌مقامه قم مشرف می‌شدند و معمولاً آقا با ایشان و آن مرحوم هم با آقا دیدارهای دوستانه گرمی داشتند، در خدمت آیت‌الله والد در محضر آقا مشرف بودیم.

در اثنای مجلس، یكی از آقایان ملبّس به لباس روحانیت وارد شد، و مبلغی را خدمت آقا تقدیم كرد كه معلوم شد بدهی شخصی خودش می‌باشد.

آقا از حال او پرسیدند. خودش یا دیگران معرفی کردند كه از ائمه جماعات تهران می‌باشد، و درضمن، پرسش از وضع مسجد و مأمومین شد.

 

مرحوم دكتر مدرسی - طبیب مخصوص آقا كه شخصی لطیفه‌گو بود - در آنجا حاضر بود و عرض كرد:

«امام الاجنه هستند».

آقا، به مرحوم آقای والد توجه كردند و از مرحوم استاد بزرگوار خود صاحب مقامات و بعضی كرامات مرحوم آقا میرزا ابوالمعالی كلباسی فرزند مرحوم آیت‌الله العظمی حاج ملا محمدابراهیم حاجی كلباسی نقل كردند كه روزی مرحوم حاجی كلباسی شاید در شب چهارشنبه وارد مسجد سهله و یا مسجد كوفه (تردید از بنده است) شدند و دیده بودند كه سید عظیم‌القدر و جلیل‌المنزله سید بحرالعلوم+ به امامت جماعت ایستاده‌اند و پشت سر ایشان پر است از جمعیت مأمومین. حاجی هم در محلی به اقتدا ایستاده بود.

بعد كه نماز تمام شده بود، حاجی مسجد را خالی می‌بیند و از آن جماعت بزرگ كسی را نمی‌بیند.

به سید عرض می‌كند كه معلوم می‌شود برای اجنّه هم امامت می‌كنید.

ایشان جواب می‌دهند كه مگر نمی‌شود ملائكه باشند.

حاصل اینكه این وضع معنوی و شركت ملائكه در نماز، و اقتدا به مرحوم بحرالعلوم بر حاجی به مكاشفه رؤیت می‌شود، و حقیقت «الْمُؤْمِنُ‏ وَحْدَهُ‏ جَمَاعَة»[1] را ادراك می‌نماید.

 


[1]. کلینی، الکافی، ج3، ص371؛ صدوق، الخصال، ص584؛ مغربی، شرح الاخبار، ج2، ص126؛ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج8، ص297. «مؤمن خودش به تنهایی جماعت است».

نويسنده: