سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

 

78. به دوستی علی(ع) فرزندانتان را بشناسید

قَالَ رَسُولُ اللهِ(ص) فِی صِفَةِ عَلِیٍّ(ع):

«یَا أَیُّهَا النَّاسُ! امْتَحِنُوا أَوْلَادَكُمْ بِحُبِّهِ، فَإِنَّ عَلِیّاً لَا یَدْعُو إِلَی ضَلَالَةٍ وَلَا یُبَعِّدُ عَنْ هُدًی، فَمَنْ أَحَبَّهُ فَهُوَ مِنْكُمْ، وَمَنْ أَبْغَضَهُ فَهُوَ لَیْسَ مِنْكُمْ».[1]

رسول خدا(ص) در صفت علی(ع) فرمود:

«ای مردم! فرزندانتان را به دوستی علی(ع)

 

آزمایش كنید، زیرا علی به گمراهی نمی‌خواند، و كسی را از هدایت دور نمی‌نماید، هر فرزندی او را دوست داشت از شماست (حلال‌زاده است) و هر فرزندی او را دشمن داشت، از آن شما نیست (نامشروع است)».

 

 

[1]. ابن‌عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ج42، ص288.

از محبوب بن ابی‌الزنّاد نقل است كه گفت: انصار گفتند: ما فرزندان نامشروع را به‌سبب دشمنی که با علی بن ابی‌طالب داشتند می‌شناختیم. ابن‌عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ج42، ص287 ـ 288.

و از شافعی نقل است كه گفت: شنیدم مالك بن انس گفت: «ما میزانی برای شناخت فرزندان نامشروع جز بغض و دشمنی آنان با علی بن ابی‌طالب در دست نداشتیم».

ابن‌مردویه اصفهانی، مناقب، ص76.

و انس گوید: پس از جنگ خیبر، عادت چنان شده بود كه مرد، فرزند خود را به دوش می‌گرفت و سر راه علی می‌ایستاد، چون چشمش به آن حضرت می‌افتاد صورتش را به‌سوی علی می‌نمود و با انگشت به‌سوی او اشاره می‌كرد و به فرزند خود می‌گفت: فرزندم! آیا این مرد را كه می‌آید دوست داری؟. اگر كودك می‌گفت آری، او را در بر می‌گرفت و می‌بوسید، و اگر می‌گفت: نه، او را بر زمین گذاشته و می‌گفت: برو به (قوم) مادرت بپیوند. من فرزندی كه علی را دوست ندارد نمی‌خواهم.

ابن‌عساکر، تاریخ مدینة دمشق، ج42، ص288 – 289؛ ابن‌مردویه اصفهانی، مناقب، ص77.

نويسنده: