جمعه: 1403/01/10
نسخه مناسب چاپSend by email
پيام حضرت آيت‌الله العظمي صافي به چهارمين همايش مذهبي تجليل از پيرغلامان، جوان‌غلامان، نوغلامان، سخنرانان و مدّاحان حضرت اباعبدالله الحسين عليه‌السلام/ قم 1434 هـ.ق

- نقش شاعران و مداحان در حركت‌های بزرگ تاریخ و اظهار حق و كوبیدن باطل و روشن نگه‌داشتن شعله‌های قیام حق علیه باطل، بسیار مهمّ و ارزنده‌ است.
- گدایی و چاكری درگاه حضرت سید الشهداء علیه‌السلام، پادشاهی و بی‌نیازی از تمكّن‌های مادی و قدرت‌های ظاهری است.
- جامعه ما باید جامعه حسینی باشد؛ ادارات، بازار، حوزه و دانشگاه همه باید حسینی و عاشورایی باشد.


 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

«وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیكَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلَالَةِ»
درود و تحیّات خداوندی بر امام و رهبر آگاه و مظلومی كه با نثار خون پاك خود و فرزندان و یاران، مردم را از جهالت، گمراهی و تحیّر نجات داد. آری او خون خدا بود و باید برای بقای دین خدا، خون مقدّس خویش را فدا می‌كرد.

سلام بر آزاد مردانی كه از این خون پاك و از اهداف مقدّس آن در طول چهارده قرن حفاظت نمودند و نگذاشتند این خون مقدّس از جوشش بیفتد؛ و سلام بر شاعران، مادحان، گویندگان و نویسندگانی كه بسیاری از آنها با نثار جان خود از آرمان متعالی عظیم‌ترین حادثه غمناك بشریت پاسداری نمودند و بالاخره سلام و درود انبیاء الهی و فرشتگان مقرّب درگاه ربوبی و سلام اوصیاء و اولیاء بر چاكران و غلامان با اخلاص دربار ملكوتی و آستان فرشته‌پاسبان حضرت ابی‌الاحرار سید الكونین مصباح الهدی و سفینة النجاة ابی عبدالله الحسین صلوات‌الله و سلامه علیه.

عرض ادب و احترام دارم به عزیزانی كه در این محضر نورانی و مجلس باشكوه ولایی كه به عنوان تجلیل و تكریم از غلامان و سخنرانان و مدّاحان دربار حسینی تشكیل گردیده است شرف حضور دارند، چند نكته و مطلب را خدمت شما بزرگواران تقدیم می‌كنم:
نكته نخست این‌كه یكی از عوامل مهمی كه موجب حفظ و بقاء نهضت كربلا تا به امروز شده است مسأله شعر و شاعری است.
شاعران و مادحان تا به امروز در حركت‌های بزرگ تاریخ و اظهار حق و كوبیدن باطل و روشن نگه‌داشتن شعله‌های قیام حق علیه باطل، نقش بسیار مهمّ و ارزنده‌ای‌ داشته‌اند.
برای اشعار سید حمیری‌ها، دعبل خزاعی‌ها، كمیت‌ها، محتشم‌ها و صدها شاعر شجاع و خود نفروخته نمی‌توان قیمت و ارزش مادی تعیین نمود.
نكته دوّم این‌كه در این دنیای زودگذر هر كس باید برای خود الگو و اسوه‌ای برگزیند تا در راه او قدم برداشته و دنباله‌رو او باشد. چه بهتر كه مولا و ارباب خود را از بهترین انسان‌ها و از پاكترین افراد روی زمین انتخاب نماییم؛ در این درگاه چاكری كرده و خود را مطیع و فرمانبردار آنها قرار دهیم و چه بهتر كه بهترین ارباب و مولا را بندگی كنیم و غلام حلقه به گوش او باشیم كه در یك كلمه باید گفت: بهترین ارباب حسین است و بس، كه گدایی در این درگاه و چاكری او، پادشاهی و بی‌نیازی از تمكّن‌های مادی و قدرت‌های ظاهری است.
و آخرین نكته این‌كه شما چاكران درگاهش در درجه اول قدر و منزلت خود را بدانید و آن را با هیچ‌یك از مناصب دنیایی و امتیازات ظاهری عوض نكنید و خدا را بر این افتخار بزرگ شاكر باشید.
شكر كنید كه عمر خود را در این راه مقدّس می‌گذرانید و مشمول حدیث شریف حضرت امام صادق علیه‌السلام هستید كه «مَنْ بَكی أو أبْكی أو تَباكی فَلَهُ الجَنَّة» و یا «مَنْ أنْشَدَ لِلْحُسَینِ علیه‌السلام شِعْراً فَلَه الجَنَّة»
شكر كنید كه توانستید هدف آن امام عزیز را - كه امر به معروف و نهی از منكر، اقامه صلوة و ایتاء زكات، احسان و انفاق به مردم، ایثار و فداكاری و بندگی و تقرّب به خداوند است- به مردم آموختید.
شما به مردم آموختید كه امام حسین علیه‌السلام، شهید اخلاق فاضله و مكارم حمیده است؛ شهید صداقت و حقیقت و معنویت است و همه باید این اهداف والا را دنبال نماییم.
جامعه ما باید جامعه حسینی باشد؛ ادارات، بازار، حوزه و دانشگاه همه باید حسینی و عاشورایی باشد و به ندای منتقم خون پاك آن سرور آزادگان جهان حضرت بقیة‌الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء لبیك گفته و از منتظران واقعی آن حضرت باشیم.والسلام علیكم ورحمة الله و بركاته
6 صفر المظفر 1434 هـ.ق
لطف الله صافی
 

پنجشنبه / 30 آذر / 1391