شنبه: 1403/02/1
نسخه مناسب چاپSend by email
پيام حضرت آيت الله العظمي صافي به مناسبت آغاز سال تحصيلي حوزه علميه امام صادق عليه السلام فيروزكوه (دارالسياده وشتان)

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی خاتم الانبیاء و المرسلین حبیب إله العالمین ابی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین و لعنة الله علی أعدائهم اجمعین
قال الله الحكیم:«هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یَعْلَمُون‏ُ»
السلام علیكم و رحمة الله و بركاته
افتتاح سال جدید تحصیلی حوزه علمیه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در دار السیادة وشتان فیروزكوه را به حضرات علمای اعلام، اساتید محترم، طلاب عزیز و مردم متدین و شریف منطقه تبریك و تهنیت عرض می‌كنم، و از خداوند متعال مسئلت دارم كه آثار و بركات این مدرسه شریفه افزوده شود و همه از نتایج سازنده و مفید آن بهره‌مند باشند.
در این فرصت كوتاه چند نكته مهم را خدمت مدیریت محترم، اساتید گرانقدر و طلاب فاضل عرض می‌كنم:

1. همانطوری كه مستحضرید دشمنان اسلام و بخصوص دشمنان مكتب حقه جعفری برای ضربه‌زدن به عقاید مسلمانان و ایجاد تفرقه و تشتت در میان مسلمانان از هر حیله و وسیله‌ای استفاده نموده و با وسایل ارتباطات جدید، شبهه‌های واهی و اشكالات فراوانی را به عقاید حقه ما وارد می‌كنند و تا به خیال خام خودشان بتوانند ایمان جوانان عزیز ما را تضعیف نموده و آنان را از صراط مستقیم منحرف نمایند، لذا وظیفه علماء و طلاب در عصر حاضر بسیار سنگین است و مسئولیت همه ما بیشتر از گذشته است. از این جهت برای ادای وظیفه تبلیغ و رساندن پیام‌های آسمانی اسلام و پاسخ‌دادن به شبهات و اشكالات باید با اندوخته‌های علمی و دینی فراوان آمادگی كامل را پیدا كنیم و از اساتید فن با تشكیل كلاس‌های ویژه برای شناخت كامل فرقه‌های گمراه‌كننده و پاسخ به شبهات استفاده نماییم.

2. حوزه‌های علمیه دارای سرمایه بزرگ، جاودانی و تمام‌نشدنی كه همان معارف نورانی قرآن و عترت است می‌باشند. توصیه حقیر به همه این است كه از كلام وحی، احادیث و روایات ائمه معصومین علیهم السلام به بهترین وجه ممكن استفاده نموده و آنها را به گوش جهانیان - كه تشنه معنویات و اخلاق می‌باشند- برسانیم كه فرمودند: «إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ اگر مردم محاسن و زیبایی‌های كلام ما را بدانند از ما (اهل البیت علیهم السلام) پیروی می‌كنند.
3. اینجانب نسبت به ادبیات و فراگیری كتاب‌های ادبی قدیم، مانند جامع المقدمات، سیوطی، مغنی و نیز كتاب‌های منطق، مانند حاشیه، شمسیه و كتاب‌های معانی و بیان توصیه خاص دارم. اگر آقایان طلاب دارای ادبیات قوی باشند در رشته‌های اسلام‌شناسی، قرآن‌شناسی و حدیث‌شناسی می‌توانند استفاده فراوانی ببرند و خود صاحب‌نظر باشند.
4. هدف اصلی از درس‌خواندن و تعلیم و تعلّم، تهذیب، تزكیه و تخلّق به اخلاق قرآنی، اسلامی و ولائی می‌باشد. اگر به این نكته مهم توجه داشته باشیم كه اوّل العلم معرفة الجبار و آخر العلم تفویض الأمر الیه، عظمت و اهمیت درس‌خواندن و فراگیری فقه آل محمد علیهم السلام برای ما بهتر معلوم می‌شود.
این همه تأكید قرآن و روایات بر آموختن علم و تعلم و احترام به عالم و ثواب و فضیلتی كه علما بر دیگران دارند. نشان‌دهنده بزرگی و رفعت جایگاه علم و علماء می‌باشد. از این رو امیدوارم كه با دو بال علم و اخلاق بتوانید قله‌های بزرگ علمی را فتح نموده و بر مجهولات بشر كه بیش از معلومات آن است فائق آئید.
در خاتمه از همه بزرگواران كه در این مراسم باشكوه شركت نموده و نیز از اساتید و طلاب محترم به ویژه از مدیر دلسوز، متعهد و خلیق این مدرسه كه به نام مقدس حضرت امام جعفر صادق علیه السلام مزیّن است تشكر و تقدیر نموده و توفیق همگان را در خدمت به صاحب اصلی حوزه‌های علمیه حضرت بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء و كسب رضایت آن حضرت از خداوند متعال مسئلت دارم و ملتمس دعای خیر شما هستم.والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته
لطف الله صافی
17 شوال المكرم1433

 

چهارشنبه / 15 شهريور / 1391