شنبه: 1403/02/1

بخش هفتم: سلامت دین

«لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ‎ الظَّالِمِینَ ... وَأَسْعِدْنَا بِطَاعَتِكَ سُبْحَانَكَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ».[1]

این بخش متضمّن دوازده «لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ» و اقرار به وحدانیّت و یگانگی خدا و تنزیه و تقدیس او از شرك و هر نقص دیگر است. به‌علاوه این دعا در بعضی موارد دیگر نیز متضمّن این كلمه می‎باشد.

فارسی
سه شنبه / 15 ارديبهشت / 1394

كلمه پایانی دعا

موافق روایت شیخ جلیل كفعمی در البلدالامین[1] و علّامه مجلسی در كتاب زادالمعاد،[2] این دعای بزرگ به این كلمات پایان می‎یابد[3]:

 

فارسی

بقیّه این بخش دعا:

پس از آن خطاب‌های مشحون به حمد و ثنا و مسئلت و صلوات بر محمد و آل محمد(ع) سؤال خود را چنین عرضه می‎دارد:

«سؤال می‎كنم خدایا از تو حاجتم را كه اگر آن را به من عطا كنی ضرر نمی‎زند به من آنچه را تو از من منع كنی، و اگر آن حاجت را از من منع كنی و عطا نفرمایی، به من سود نمی‎رساند آنچه را كه به من عطا كرده‎ای. سؤال می‎كنم از آتش دوزخ، آزادم سازی».

 

فارسی

فضیلت صلوات

یكی از اذكار مهم كه فضیلت بسیار دارد و در قرآن كریم به آن امر شده است، صلوات بر پیغمبر و آل آن حضرت(ع) است كه خداوند در این آیه كریمه به آن امر فرموده است:

فارسی
دوشنبه / 14 ارديبهشت / 1394

نقش گریه و زاری در حال دعا در خودسازی

یكی از حالات بسیار مغتنم و ارزشمند در مقام دعا، گریه و زاری و بی‎قراری از دوری از درگاه انس حضرت باری ـ عزّ اسمه ـ و

 

فارسی
بخش دهم: دعا ترجمان دل:
«یَا أَسْمَعَ السَّامِعِینَ، یا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ وَیَا أَسْرَعَ الْحَاسِبِینَ وَیَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ السَّادَةِ الْمَیَامِینَ ... یَا رَبِّ یَا رَبِّ».[1]
فارسی

بخش دهم: دعا ترجمان دل

 

فارسی

امان از خوف و آزادی از آتش

ششمین و هفتمین مسئلت در این جمله از دعا امان از خوف و آزادی از آتش است كه هر دو از اَهمّ مقاصد و مطالب است و اگر كسی به این مطلب نایل شود حتماً غصّه و اندوهی ندارد.

 

امّا معنای امان از خوف این نیست كه حالی پیدا كند كه خوفش از خدا زائل شود؛ زیرا مؤمن باید همیشه بین خوف و رجا باشد و ترس از خدا و از مقامات و مواقف روز قیامت از علائم ایمان و از مقامات صدّیقین است.

فارسی

3ـ عافیت عملی:

امّا عافیت عملی به این است كه انسان در اعمال و كارهای خود خواه فردی، اجتماعی، سیاسی و مالی و همچنین در عبادات و تكالیف و فرایض، رعایت كامل احكام شرع مقدّس را بنماید و نسبت به این دستورات كه عمده آنها در كتاب‌های فقه مدوّن است، تعهّد كامل داشته باشد و از معصیت و مخالفت پرهیز كند و تقوا پیشه سازد و حتّی در گناهان صغیره نیز اگرچه وعده گذشت از آنها در صورت اجتناب از گناهان كبیره داده شده بپرهیزد و چنان عمل كند كه شاعر [عبدالله معتزّ] در این شعر می‎گوید:

فارسی
دوشنبه / 14 ارديبهشت / 1394

2ـ عافیت اخلاقی:

امّا عافیت اخلاقی عبارت از اتصاف انسان به اخلاق اسلامی است كه در قرآن مجید و احادیث مرویّه از پیغمبر و ائمّه(ع) بیان شده است، مثل صبر، زهد، تواضع، صداقت، سخاوت، شجاعت، عدالت، ترحّم، حلم، عفّت، مروّت، حرّیت، فتوّت، عفو و گذشت، ایثار، صله رحم، رعایت حقّ

 

فارسی

صفحه‌ها

اشتراک در RSS - نیایش