پنجشنبه: 6/ارد/1403 (الخميس: 16/شوال/1445)

كربلا، عرصه بزرگ‌ترین امتحان

تاریخ امر به معروف و نهی از منكر و مبارزه با ظلم و كفر، نشان نمی‏دهد كه فرد دیگری جز امام‌حسین(علیه السلام) ‏ را با زن و فرزند و عائله، انبوهی از لشكری ستمگر، احاطه كرده باشد و خواهران و دختران خویش را در معرض اسیری مشاهده نماید و بیش از هفتاد زخم شمشیر و نیزه از دشمن خورده باشد اما در­عین­حال، عزّت و كرامت نفس خود را حفظ كرده و به دین و وظیفه خود وفادار بماند.

این حسین(علیه السلام)  بود كه در راه امر به معروف و نهی از منكر چنان قوّت قلب و شجاعتی در روز عاشورا اظهار كرد كه از عهده آن‌همه امتحانات بزرگ برآمد و در بین شهدای راه حق، رتبه اول را حائز شد.

این حسین(علیه السلام)  بود كه پی‌در‌پی علاوه­ بر آن زخم‌هایی كه به جسمش می‏رسید، مصائبی از داغ جوانان و شهادت برادران و برادرزادگان و

 

طفل شیرخوار كه هر­كدام شجاع‌ترین افراد را از پا درمی‏آورد و ناچار به تسلیم می‏سازد بر او وارد می‏شد و روح پر از ایمان و دل لبریز از صبر و یقین او را متزلزل نساخت.

این حسین(علیه السلام)  بود كه در ادای وظیفه نهی از منكر، با این­همه شدائد و سختی‌ها عذری نیاورد و برای ترك آن بهانه‌جویی نكرد و مصداق این حدیث مشهور نبوی گردید:

«سَیِّدُ الشُّهَداءِ عَمّی حَمْزَةُ وَ رَجُلٌ قامَ إِلی إِمامٍ جائِرٍ فَأَمَرَهُ وَنَهاهُ فَقَتَلَهُ»؛[1]

«سرور شهیدان، عموی من حمزه می‌باشد و مردی است كه علیه پیشوایی ستمگر به جهاد برخیزد؛ او را امر به معروف و نهی از منكر نموده، در نهایت به دست آن ظالم، كشته شود».

 

 

[1]. ابن­عساکر، ‌تاریخ مدینة دمشق، ج35، ص416؛ قندوزی،‌ ینابیع‌الموده، ج2، ص94.