شنبه: 1/ارد/1403 (السبت: 11/شوال/1445)

احتمال كودتا

گروهی هم بودندكه ادامه جنگ را موجب ضعف كلی مسلمین می‏دانستند و بیم آن داشتند كه اگر جنگ دنبال شود ذخائر جنگی مسلمانان از عِدّه‌­وعُدّه تمام شود و دشمنان خارجی به آنها هجوم آورند و در ممالكی كه به تازگی ضمیمه قلمرو حكومت اسلام شده انقلاب و كودتا علیه حكومت مركزی آغاز گردد، و این احتمال هم بجا بود زیرا بی‌شبهه جنگ داخلی سبب ضعف می‏شود و بعد از جنگ هركدام از دو حریف كه غالب شود، توانایی دفاع از مملكت را

 

ندارد؛ معلوم است معاویه كه آن­همه مظالم را مرتكب شد، و بر خلیفة بحقّ خروج كرد و اصحاب پیغمبر(ص)  را ـ برای خاطر آنكه خلافت را غصب كند ـ  به قتل رسانید، چنان كسی نبود كه برای بقای اسلام و مصالح عالیه مسلمین دست از تجاوز و حكومت بردارد.

او سال‌ها نقشه‌ها ریخته و خیانت‌ها و جنایت‌ها مرتكب شده كه بر مردم سلطنت یابد، چگونه حاضر خواهد شد كنار رود و تسلیم حق شود؟ اگر در او ذرّه‏ای غیرت دین و علاقه به عزّت اسلام بود از روز نخست با علی(علیه السلام) ‏ مخالفت نمی‏كرد و این فتنه‏ها را بر‌پا نمی‏ نمود.

در این شرایط كسی كه مصالح مسلمین را حفظ می‏كند و از مقام زمامداری و خلافت كه حق او­ست به ظاهر صرف‌نظر نماید، حضرت امام­حسن(علیه السلام) ‏ است. اوست كه ناچار برای حفظ دین به صلح تن در داد، و آن­همه شدائد و زخم­زبان‌ها را در راه خدا خریدار شد و مانند پدرش علی(علیه السلام) ‏ در عصر ابی­بكر و عمر و عثمان، شمشیر در نیام نمود.

موضوع: 
نويسنده: