شنبه: 1/ارد/1403 (السبت: 11/شوال/1445)

روز مصیبت‌های جانكاه

در‌عین‌حال، ما از سوی اهل‌بیت^ وظیفه داریم كه این طغیان بزرگ كفار و شقاوت بی‌مانند دشمنان خدا و مصائب جانكاه غیر‌قابل‌تحملی را كه به سید‌الشهدا(علیه السلام)  وارد كردند، محكوم كنیم و تنفر و بیزاری خود را از مرتكبین این واقعه اعلام نماییم، و بیشترین برنامه‌های سوگواری را در روز عاشورا و دیگر مناسبت‌ها اظهار كنیم، و بر سر‌و‌سینه بزنیم، نوحه بخوانیم، «اَللهُ أَكْبَرُ مَاذَا الْحَادِثُ الْجَلَلُ»[1] بگوییم، و همان ‌طور كه زینب كبری، عقیلة‌القریش فرمود:

«لَیْتَ السَّمَاءَ أَطْبَقَتْ عَلَی الْأَرْضِ وَلَیْتَ الْجِبَالَ تَدَكْدَكَتْ، عَلَى السَّهْلِ»؛[2]

را تكرار كنیم، و «كاش آن زمان سراق گردون نگون شدی» را بسراییم و هر‌چه می‌توانیم، تأسف خود را از آن مصائب بزرگ كه بر اهل‌بیت^ وارد شد اظهار كنیم و هروقت، آب می‌نوشیم بر حسین(علیه السلام) ، سلام و صلوات بفرستیم؛ این بر همه، هم سنت است و هم بزرگداشت. روز حسین(علیه السلام)   مكتب است، مدرسه است، مذهب است، انسان‌ساز است، احیای دین است، محكوم­كردن ظلم و ستم است و حمایت از حق و اسلام است.[3]

 

[1]. چیست این پیشامد بزرگ؟

[2]. ابن­طاووس،‌ اللهوف، ص73؛ مجلسی، بحارالانوار، ج45، ص54؛ بحرانی اصفهانی، عوالم‌العلوم، ص297. «ای كاش آسمان بر زمین می‌چسبید و ای كاش كوه‌ها بر دشت‌ها خرد می‌شد».

[3]. پاسخ به سؤالی پیرامون عاشورا، سوم ذیالحجةالحرام 1426 هـ.ق.

نويسنده: