شنبه: 1/ارد/1403 (السبت: 11/شوال/1445)

تولد معجزه‌آسای امام زمان(عج)

درباره ولادت امام (ع) معجزات و خوارق عاداتی نقل می‌نمایند، اعتبار این معجزات در چه حدّ و چگونه قابل اثبات است؟ و چرا بعضی تاریخ‌نویسان آنها را نقل نكرده‌اند؟

پاسخ:

1. اصل ولادت حضرت مهدی (ع) امام دوازدهم‌ ـ فرزند امام حسن عسكری (ع) ـ را تاریخ‌نگاران مثل سایر وقایع تاریخی ثبت و ضبط كرده‌اند.

2. درباره برخی معجزات كه در ولادت آن حضرت یا سایر رجال از انبیا و اوصیا واقع شده است، اگر منابع تاریخی متداول چیزی به دست نمی‌دهد، این نقص منابع مذكور محسوب می‌شود، چرا كه همین تاریخ‌نویسان در بسیاری از موارد به بعضی جوانب تاریخی اشاره كرده‌اند كه به لحاظ اهمیت چندان مهم نبوده‌اند، این كم‌توجّهی تاریخ‌نگار به بعضی جوانب یك مسئله گاهی ناشی از یك تعصّب عقیدتی است، امّا این كار به هر دلیلی كه باشد به نقل قول‌های دیگران كه با استناد به مصادر و مآخذ معتبر، انجام گرفته است ضرر نمی‌رساند.

 

تاریخ پیامبران آكنده از معجزه است و ولادت و نشو و نماهای اغلب انبیا غیرعادی بوده است. به‌عنوان‌مثال: خلقت آدم، ولادت حضرت ابراهیم، تولّد اسحاق، موسی، یحیی، عیسی علیهم‌السلام و سخن‌گفتنش در گهواره همه ازجمله حوادث غیرعادی است.

كه اینها همه یك سلسله حوادث تاریخی‌اند، ـ هرچند فلان موّرخ آنها را نقل نكرده باشد ـ از همین قبیل است تفاصیل ولادت امام عصر (ع) كه از وقایع مسلّم تاریخی است،‌ كه ترك نقل آن از سوی تاریخ‌نگارانی كه یا مغرض بوده‌اند یا قصدشان اختصار و یا امور دیگر بوده است، به اصل مسئله صدمه نمی‌زند.

آنچه از سوی شیعه به امامان معصوم علیهم‌السلام نسبت داده می‌شود شبیه مطالبی است كه در مورد حضرت ابراهیم، اسحاق، اسماعیل، موسی، عیسی و یحیی علیهم‌السلام و... گفته شده است كه البتّه همه دارای سند معتبری هم هستند.

وقایع مربوط به ولادت امام دوازدهم (ع) از بیشتر وقایعی كه در تاریخ به چشم می‌خورد ازنظر سند و مأخذ معتبرتر است.

 

نويسنده: