شنبه: 1403/02/1
نسخه مناسب چاپSend by email
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
بازار اسلامی، بازاری است که احکام تجارت و کسب و کار اسلامی در آن رعایت شود.

 

صبح پنج‌شنبه 28 خرداد ماه 1394 آیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه و حجت الاسلام والمسلمین فرخ‌فال مدیر حوزه علمیه استان قم، با حضور در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله الوارف با ایشان دیدار کردند.

در ابتدای این دیدار، مدیر محترم حوزه‌های علمیه گزارشی از برنامه‌های جاری حوزه درباره تبلیغ و ترویج احکام تجارت در سطح جامعه بازاریان ارائه داد، و از اقدام مسجد امام حسن عسکری علیه‌السلام در برگزاری کلاس‌های احکام برای بازاریان تشکّر کرد.

معظّم له نیز با ابراز خوشحالی از این اقدام حوزه علمیه فرمودند: حرکتی که شروع شده، احیای امر اهل البیت علیهم السلام است، و مطمئن باشید موجب خوشحالی حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف خواهد بود.

ایشان با اشاره به سابقه‌ی بازاریان در امر یادگیری فقه فرمودند: در قدیم این‌گونه بود که بازاریان ما در کنار امر تجارت، مشغول یادگیری فقه و احکام تجارت می‌شدند و ارتباط خوبی با مراکز حوزوی داشتند.

این مرجع عالیقدر، اهتمام علمای سلف حوزه به فقه بازار را مثال‌زدنی دانستنه و بیان داشتند: علما و فقهای بزرگ سلف ما نسبت به امر مذکور، اهتمام بسیاری داشتند تا آنجا که مانند مرحوم نراقی قدّس سره، کتابی با عظمت به نام «انیس التجّار» می‌نویسد و بزرگانی هم‌چون مرحوم سیّد صاحب عروة و مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری اعلی الله مقامهما به آن حاشیه می‌زنند و مورد استقبال بسیار بازرگانان و تجّار قرار می‌گیرد؛ و همین اهتمام، باعث شده بود که بازاریان ما خودشان در نشر و ترویج دین، وارد شده و بسیاری از امور مذهبی به دست آنان تبلیغ و عملی می‌شد.

آیت الله العظمی صافی در قسمت دیگری از بیانات خود فرمودند: از این‌که این حرکت در ماه مبارک رمضان آغاز شده است بسیار خرسندیم؛ و امّیدواریم بعد از این‌که مغفول عنه واقع شده بود، به نهضتی ماندگار تبدیل شود و ارتباط نسل جوان بازاریان با علما و حوزه‌ها قوی‌تر شود که صلاح جامعه در آن است.

معظّم له، مسجد امام حسن عسکری علیه السلام که یادگار امام یازدهم شیعیان در قم است را به عنوان مرکزی که می‌تواند آغاز این نهضت در آن باشد معرّفی نموده و افزودند: امّیدواریم که بتوانید با شروع ترویج و نشر فقه بازار و تجارت در این مسجد بزرگ، کم‌کم موج فراگیری در همه شهرها و بازارها ایجاد نمایید که مطمئناً این کار، موجب اصلاح بسیاری از امور، و عوض‌شدن مسیر جامعه به سوی اخلاق و پیشرفت خواهد شود.

مرجع عالیقدر در پایان این دیدار، ضمن تقدیر مجدّد از مدیر محترم حوزه علمیه و همکاران ایشان، توفیقات بیشتر آنها را در خدمت به اسلام و مسلمین از خداوند متعال مسألت نمودند.

لازم به ذکر است با توجّه به احکام زیاد تجارت و کسب و کار، و لزوم فراگیری کسبه و بازاریان بخصوص جوانان کاسب، حوزه علمیه در اقدامی جدید، بازاریان را به فراگیری فقه بازار دعوت کردند، و مرجع عالیقدر آن را به عنوان یک نهضت ماندگار و مفید دانستند.

جمعه / 29 خرداد / 1394