صبح سه شنبه 14/6/91، حجت الاسلام آقاي سيد عمار حكيم رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق به همراه هيئتي با مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني مدظله الوارف ديدار كردند.
در ابتداي اين ديدار، رياست مجلس اعلاي اسلامي عراق، گزارشي از اوضاع سياسي، فرهنگي و اقتصادي عراق ارائه داد.
معظم له نيز در ادامه اين ديدار، توصيههاي مهمي ارائه فرمودند كه قسمتي از آن به شرح ذيل است:
بسم الله الرحمن الرحيم.
بنده از توجهات آگاهانه جنابعالي و التفات شما به همه مطالب و جوانبي كه لازم است بسيار خوشحال شدم.
موقعيت عراق و مذاهب مختلف آنجا و منسجمكردن و متحد نگهداشتن آنها بسيار مهم است. اين موقعيتي كه براي شيعه فراهم شده است را بايد حفظ كرد و ارتقا داد. البته هدف اصلي ما اسلام است، ما ميخواهيم بر عزت اسلام افزوده شود. هدف، عزّت اسلام و سربلندي همه اعم از شيعه و سني ميباشد.
يكي از مسائل مهم اين است كه بين خود شيعيان عراق بايد وحدت نظر كامل باشد و طوري نشود كه تصور كنند اختلاف نظري وجود دارد. دشمنان ميخواهند مانع اين اتحاد شوند ولي بايد همه به استقرار اين كشور نوپا بينديشند.
مسأله ديگري كه بايد به آن توجه كرد اين كه در اوضاعي كه همه دولتها و ملتها منافع خودشان را دنبال ميكنند، شما هم بايد منافع و استقلال مذهبي خود و به قول معروف استقلال ملي خود را دنبال كنيد.
كشورهاي عربي هيچكدام اين عزت و عظمتي كه براي ملت عراق پيش آمده است را ندارند. لذا بايد كساني كه مديريت اين كشور را بر عهده دارند، تفاهم كامل داشته و به مسائل حاشيهاي توجه نداشته باشند و همه افكار و مقاصد بر روي هدف اصلي تمركز داشته باشد.
اگر اكثريتي كه در آنجا وجود دارد، با هم باشند و بر روي يك حرف وحدت داشته باشند، اقليتها هم از اينها تبعيت ميكنند چرا كه به نفع اقليت هم است.
مسئولان فعلي و روحانيت عراق همه بايد بدانند كه مسئوليتشان خيلي بزرگ و سنگين است. بايد با هم خيلي همكاري كنند و انشاءالله طوري سير كنند كه خطرات پيش آمده براي ملت عراق مثل تروريست را دفع نمايند.
عراق مدتهايي بود كه جايگاه بين المللي مهمي نداشت، اما بحمدالله مردم بيدار شدند. همه گفتند كه ما همان حقي كه ملتها دارند ما هم همان را ميخواهيم و همينطور هم شد، اين موقعيت را بايد حفظ كرد.
مسأله مهم ديگر مسأله تروريست است. القاعده كه هر روز شيعيان و مسلمانان را ميكشد وضعيت ناامني را در بعض مناطق، مانند پاكستان، افغانستان و عراق به وجود آورده است. بايد با سياست، تدبير و اتحاد مردم عراق جلوي قتل و كشتار انسانهاي بيگناه را گرفت.
به هر حال وظيفه شما همانطور كه عرض كردم بسيار سنگين است. به همه كساني كه در رأس امور هستيد، بگوييد كه نبايد اختلافات جزئي وجود داشته باشد. مسأله، مسأله استقلال اسلامي و شيعي است. اصلاً طبع شيعه و مسلمان، طبع استقلالخواهي است؛ و طبع تحقيرپذيري نيست.
بنده مجدد از شما تشكر ميكنم و اميدوارم كه عنايات غيبي حضرت وليعصر ارواحنا فداه همراه شما و ملت شيعه و مسلمان عراق باشد.
بنده هم كه مثل هميشه آرزومند آن عتبات مقدسه هستم. و شوق اين را دارم كه جاروكش آنجا باشم.
ميبدي از علماي بزرگ اهل سنت كتابي دارد كه ديوان منسوب به اميرالمؤمنين عليه السلام را شرح كرده است و در عين حال شعر فارسي هم داشته است. يكي از شعرهاي ايشان اين است كه:
بس كــه تـابد مهـرِ حيــدر هر دم از سيـماي من
آســـمان را ســرفـــرازي باشــد از بـالاي من
چون سخن گويم زمعراجش كه آن دوش نبي است
پــاي در دامـــن كشــد فكرِ فلـــكپيماي من
تا آنجا كه ميگويد:
اي صبـــا در گردنـت خـــاكم ببر سـوي نجف
بــعد مـُـردن چــون فرو ريـزد بهم اعضاي من
آرزوي حقير هم همين است كه در خدمت آنجا باشم و خاكم را اگر لايق باشم آنجا ببرند.
معظم له در پايان از خاندان شريف و بزرگ مرحوم آيت الله العظمي حكيم و دهها شهيد اين خاندان تجليل نموده و فرمودند: اين خاندان، حق بزرگي به عالم اسلام و عراق دارد. اميدوارم كه هميشه با وجود علماي بزرگ از اين خاندان، مردم عراق از آنها استفاده برده و راه و هدف آنان را دنبال نمايند.