* تقدير از بزرگان و نخبگان عالم انسانيّت و ياد و تذكّر سيره و رفتار آنان و الگو و اسوه قرار دادن ايشان، سيرهاي قرآني و برنامهاي وحياني است.
* رجال دين و خير و اصلاح و هدايت و ارشاد و خادمان بشريّت با تفاوت درجات و مراتبي كه دارند همه، سابقه و پرونده انسان و انسانيّت ميباشند.
* عالم و زعيم بزرگ آية الله العظمي حاج محمّد ابراهيم كلباسي قدّسسره تجسّم اخلاق اسلامي و در زهد و پارسايي در زمان خود، كمنظير يا بيبديل بود و در اسم و وصف، شباهت به حضرت ابراهيم خليل داشت كه خدا او را به عنوان «اوّاه حليم» توصيف فرموده است.
* بزرگداشت مثل آية الله العظمي كلباسي ره، بزرگداشت علم، بزرگداشت فقه، بزرگداشت تسلّط بر نفس و بالاخره بزرگداشت دين و مذهب است.
بسم الله الرحمن الرحيم
قال الله تعالى: «إِنَّ إِبْراهيمَ لَأَوَّاهٌ حَليمٌ»
السلام عليكم و رحمة الله
با عرض ادب و احترام و تجليل از اين اجتماع نوراني؛
تقدير از بزرگان و نخبگان عالم انسانيّت و ياد و تذكّر سيره و رفتار آنان و الگو و اسوه قرار دادن ايشان، سيرهاي است قرآني و برنامهاي است وحياني.
نبايد رجال دين و خير و اصلاح و هدايت و ارشاد و خادمان بشريّت، نامشان فراموش شود. بايد همواره از آنها، همه درس بگيرند و در مكتب تربيت آنها آموزش ببيند. در كل، اين صنف از اصناف بشر با تفاوت درجات و مراتبي كه دارند همه، سابقه و پرونده انسان و انسانيّت ميباشند. اين نوعي كه به تاج كرامت «وَ لَقَدْ كرَّمْنَا بَنيآدمَ» مفتخر گرديده و ظهورشان و حضورشان همه پس از كريمه «إنّي أعْلَمُ مَا لاتَعْلَمُونَ» پاسخ فعلي به ملائكه و جلوهي مقام قدسي انسانيّت است، در صف اول اين گلهاي سرسبد عالم خلقت، انبياء عظام و اوصياء كرام آنها قرار دارند و در رأس همه، وجود مبارك شخص اول ممكنات خواجهي كائنات حضرت رسول الله محمّد بن عبدالله و اهل بيت آن حضرت صلوات الله عليهم اجمعين ميباشند كه در عصر حاضر تمام تشخّص اين صنف طراز اول به وجود كثير الجود حضرت بقية الله مولانا و مولي الثقلين خليفة الله في الارضين حضرت مهدي ارواح العالمين له الفدا، قائم است و در درجهي بعد، ارائه اين هويّت قدوسي و ملكوتيّت و معنويّت انساني به وسيلهي شاگردان و تربيتشدگان مكتب اهل بيت عليهمالسلام، حافظان علوم و آثار آنان در طيّ قرون و اعصار ميباشد.
از قرن اول و دوم و سوم، اصحاب بزرگ ائمه طاهرين عليهمالسلام و راويان عاليمقام حديث به اين منصب اعلي مفتخر بودند. امّت در علم و فقه و حديث، وامدار اين طبقه ميباشند و در اعصار بعد، از زماني كه غيبت كبري آغاز شد، حفظ اين آثار و علوم دين و معارف قرآن و احاديث شريفه به وسيلهي بزرگان و توابع و مشاهيري، مانند كليني و صدوق و شيخ طوسي و صدها رجال علم محفوظ و برقرار ماند و رشتهي تأليف و تصنيف در علوم اسلامي ادامه يافت كه نمونهي آن در عصر حاضر، كتاب شريف «جامع الاحاديث» است كه با امتيازات فنّي خاصي به امر استاد بزرگ ما حضرت آيتالله العظمي آقاي بروجردي قدّس الله نفسه الزكية تدوين و جمعآوري شد.
يكي از بزرگان اين مكتب جهاني علم و فقه و حديث و اجتهاد - كه به حق از مفاخر بزرگ شيعه و پيروان راستين ائمه طاهرين صلواتالله عليهم اجمعين و تجسّم اخلاق اسلامي و در زهد و پارسايي در زمان خود، كمنظير يا بيبديل بود- عالم و زعيم بزرگ آية الله العظمي حاج محمّد ابراهيم كلباسي قدّسسره است كه در اسم و وصف، شباهت به حضرت ابراهيم خليل داشت كه خدا او را به عنوان «اوّاه حليم» توصيف فرموده است.
مرحوم آية الله العظمي كلباسي نيز حسب آنچه از مقامات معنوي و خوف از خدا و پرهيزگاري از او نقل ميشود از مصاديق اين عنوان است. بايد حيات ايشان، سيرهي ايشان، تلاششان در احياء دين و امر اهل بيت عليهمالسلام و امر به معروف و نهي از منكر و تربيت علماء و ورع و پارسايي مخصوصاً احتياط در تصرّف در وجوه شرعيه بازگو شود تا نسل جديد روحانيّت و طلاب عزيز و عموم از آن درس بگيرند.
خودسازي، قناعت، وارستگي، عبادت و التزام بر آداب دين حتّي مواظبت بر مستحبّات و ترك مكروهات را فرا بگيريم. ما بسيار نيازمند تفكّر در زندگي اين بزرگان و مقايسهي آن با حالات خودمان ميباشيم. آن بزرگوار داراي مقامات بزرگ علمي و صاحب كتابهاي قيّمه فقهي است كه در نوع خود كم نظير و مورد استفادهي علماء و فضلاء ميباشد.
بزرگداشت مثل ايشان، بزرگداشت علم، بزرگداشت فقه، بزرگداشت تسلّط بر نفس و بالاخره بزرگداشت دين و مذهب است؛ أغدق الله علي روحه الطيب من سحائب رحمته و اعلي درجته في درجات العلماء الذين مدادهم افضل من دماء الشهداء.
ربيع الثاني 1434 هـ.ق
لطف الله صافي