جمعه: 1403/02/7

مسأله 2789. اگر مردی بمیرد و غیر از قرآن و انگشتر و شمشیر و لباسی را كه پوشیده، مال داشته باشد، این چهار چیز مال پسر بزرگتر است، و اگر غیر از این‌ها مالی نداشته باشد، این‌ها مال همه ورثه است، و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یكی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، احتیاط واجب آن است كه پسر بزرگ در آن‌ها با ورثه دیگر مصالحه كند.

مسأله 2790. اگر پسر بزرگ میت بیش از یكی باشد، مثلاً از دو زن او در یك وقت دو پسر به دنیا آمده باشند، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت كنند.

فارسی
چهارشنبه / 14 آبان / 1393

مسأله 2779. اگر زنی بمیرد و اولاد نداشته باشد، نصف مال را شوهر او و بقیه را ورثه دیگر می‎برند، و اگر از آن شوهر یا از شوهر دیگر اولاد داشته باشد، چهار یك مال را شوهر، و بقیه را ورثه دیگر می‎برند.

فارسی

مسأله 2764. دسته سوم، عمو و عمه و دایی و خاله و اولاد آنان است، به تفصیلی كه گفته شد كه اگر از طبقه اول و دوم كسی نباشد، این‌ها ارث می‎برند.

فارسی

مسأله 2749. دسته دوم از كسانی كه به واسطه خویشی ارث می‎برند، جد، یعنی پدر بزرگ و جده یعنی، مادر بزرگ و برادر و خواهر میت است، و اگر برادر و خواهر نداشته باشد، اولادشان ارث می‎برند.

فارسی

مسأله 2740. اگر وارث میت، فقط یك نفر از دسته اول باشد، مثلاً پدر یا مادر یا یك پسر یا یك دختر باشد، همه مال میت به او می‎رسد، و اگر چند پسر یا چند دختر باشند،

همه مال به طور مساوی بین آنان قسمت می‎شود، و اگر یك پسر و یك دختر باشد، مال را سه قسمت می‎كنند؛ دو قسمت را پسر، و یك قسمت را دختر می‎برد، و اگر چند پسر و چند دختر باشند، مال را طوری قسمت می‎كنند كه هر پسری دو برابر دختر ببرد.

فارسی

مسأله 2737. كسانی كه به واسطه خویشی ارث می‎برند سه دسته هستند:

دسته اول ـ پدر و مادر و اولاد میت است، و با نبودن اولاد، اولاد اولاد هر چه پایین روند، هر كدام آنان كه به میت نزدیكتر است ارث می‎برد، و تا یك نفر از این دسته هست، دسته دوم ارث نمی‎برند.

دسته دوم ـ جد، یعنی، پدر بزرگ و جده یعنی، مادر بزرگ، و خواهر و برادر است، و با نبودن برادر و خواهر، اولاد ایشان، هر كدام آنان كه به میت نزدیكتر است ارث می‎برد، و تا یك نفر از این دسته هست، دسته سوم ارث نمی‎برند.

فارسی
چهارشنبه / 14 آبان / 1393
اشتراک در RSS - ارث