بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين و صلي الله علي اشرف الوري محمد و آله الطاهرين سيما بقية الله في الارضين
السّلام علي امام الهدي و العروة الوثقي مولانا ابي الحسن عليّ بن موسي الرّضا عليه آلاف التّحية و الثّناء.
قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: اني خلفت فيكم الثقلين ان تمسكتمّ بهما لن تضلّوا ابداً كتاب الله و عترتي اهل بيتي، و لن يفترقا حتي يردا عليّ الحوض (من احاديث الثقلين المتواترة)
دين مقدّس اسلام از آغازين زمان طلوع و نور افشاني آفتاب هدايت و دعوت تا امروز و تا عصر ظهور و الي يوم القيامه بر دو ركن محكم و عظيم استوار بوده و هست كه مرور روزگار و ليل و نهار و اعصار و ادوار آن را كهنه نميسازد و همواره مانند روز نخست، نو و جديد مانده و خواهد ماند و همچون كلّ منظومهها و كهكشانها و ثوابت عِلوي و سِفلي ثابت و برقرار است. اين دو ركن خللناپذير؛ نخست قرآن مجيد، وحي اصل و اصيل الهي و كتاب باقي و معجزهي خالدهاي است كه برهان حقّانيّت همهي دعوتهاي آسماني و خاتميت دين اسلام است؛ و دوم، در كنار و همراه آن، سنّت و حديث و علوم مأثوره از شخص حضرت رسول صلّي الله عليه و آله و اوصيا و اهل بيت آن حضرت عليهم الصلاة و السّلام است.
اين دو ركن، روح اسلام و هويت اسلامي و دعوت اين دين حنيف و تمام حقايق و بيان كلّ آنچه از باطن جهان و غيب اين عالم قابل بيان است ميباشد و در معرض تفهيم و درك انسانها و فرشتگان قرار دارد.
بالاتر و برتر از معارفي كه از اين دو مركز همواره در تراوش و فيضبخشي ميباشد، معارفي نيست . قرآن و سنّت و حديث، همهي حقايق است و همهي حقايق در قرآن و حديث است. افكار و همهي كاوشها و ژرف نگريها بايد در اين دو منطقه كه وسعتش از وسعت فضاي صد هزار ميليارد سال نوري بيشتر و بيشتر است به كار افتد. قرآن و حديث،قرآن و تفسير اهل بيت عليهم السّلام و علوم ماثور و احاديث شريفه، آثار نبويّه، معارف نهج البلاغه، صحيفهي سجّاديه، صحيفهي ثانيه و ثالثه و رابعه و خامسه، كتب شريف اربعه، گنجينههاي ادعيه، موسوعهي بحارالانوار، كتاب مكارم الاخلاق و ده ها و صدها اصل و كتاب، همه ذخائر گرانبهايي هستند كه از جهت سنگيني معنوي از آسمان و زمين سنگين ترند. تمامي اينها در اختيار بشر است و متاسفانه بيشتر و بلكه همه، جز افراد معدود، قدر و بهاي اين سرمايه و نعمت الهي را نميدانند.
عالم از بهره مندي از اين آثار و اين احاديث حكمت و موعظه و درسهاي بيشمار، سير و ترقي دارد و به سوي كمال و رشد، حركت مي نمايد.
ثقة الاسلام كليني رضوان الله تعالي عليه، آن رجل عظيم و شخصيت آگاه در ارتباط با يكي از خطبههاي اميرالمؤمنين عليهالسّلام كه در آغاز باب جوامع التوحيد كافي، آن را روايت نموده است؛ مي فرمايد: هي كافيةٌ لِمَن طلب عِلمَ التّوحيد اذا تدبّرها و فهم ما فيها فلو اجتمع ألسِنَة الجنّ و الإنس، ليس فيها لسانُ نبيّ علي أن يبيّنوا التّوحيد بمثل ما أتي به بأبي و اُمّي، ما قدروا عليه و لو لا إبانته عليه السّلام ما عَلِمَ الناس كيف يسلكون سبلَ التّوحيد.
آري! اگر بگوئيم دليلي ظاهرتر بر عالم غيب از قرآن و از سنّت و حديث نيست، مبالغه نكرده ايم.
تراوش اين علوم از بيت نبوي صلي الله عليه و آله از آيات عظيمهي نادره و دلايل شافيهي كافيه بر وجود خداوند متعال است.
متأسفانه ما در زماني واقع شدهايم كه برخي از اشخاص كه به اصطلاح دانشپژوه و اهل تحقيق و تعمّق شمرده ميشوند، از اين يگانه درياي علم و معرفت غافل مانده و چنان كه سزاوار است، قدر اين نعمت را نميدانند. و چه بسا كه به مكتبهايي نظر دوخته باشيم كه جز ظلمات و تاريكي و سرگرداني كسي را به جايي رهنما نيستند و سراب را به جاي آب نشان ميدهند. حقّاً حقّ اين علوم، ناشناخته مانده و ادا نميشود.
اين همايش و اين محفل و مجلس عزيز و اين اجتماع ارزشمند، از اين جهت مورد كمال تقدير و تجليل است كه ان شاء الله آغاز حركتي است شايان به سوي معارف اهل بيت عليهم السلام و آشنايي با اين علوم مأثوره.
حقير، دست همهي سروراني را كه در تشكيل اين برنامهي مفيد زحمت كشيدهاند، ميبوسم و اميدوارم خدمات و تلاشهاي همگان موجب مسرّت قلب وليّ دوران حضرت صاحب الزّمان مولانا المهدي ارواح العالمين له الفداء گردد. از خداوند متعال مسئلت مي نمايم كه توفيق پيگيري و ادامه اين خدمت را به آنان عطا فرمايد.
با تشكّر مجدّد
والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
23 جمادي الاولي 1430
28/2/1388
لطف الله صافي