پنجشنبه: 30/فرو/1403 (الخميس: 9/شوال/1445)

جایگاه قرآن کریم در بین کتب آسمانی

معظم‌له در این دیدار با اشاره به جایگاه و عظمت قرآن كریم اظهار داشتند: «قرآن كریم یگانه برهان حقانیت انبیای الهی بوده و در كتاب آسمانی از همه انبیای الهی سخن به میان آورده است.

ایشان با اشاره به آیه ﴿وَ اِن كُنتُم فِی رَیبٍ مِمّا نَزَّلنا عَلی عَبدِنا فَأتُوا بِسُورَةٍ مِن مثله ...﴾[1] بیان داشتند: «كسانی كه تفكر الحادی داشتند نیز به این مسئله اذعان می‌كردند كه اگر جن و انس هم جمع شوند و بخواهند مثل قرآن كریم بیاورند، از این مسئله عاجز هستند».

این مرجع تقلید با تأكید بر اینكه هیچ جن و انسی نمی‌توانند كتابی مانند قرآن و اعلامیه‌های آن بیاورند، افزودند: «دانشمندان و

 

اندیشمندان هرچه در مورد قرآن جلوتر می‌روند خود را در برابر آن عاجزتر می‌بینند و این حاكی از معجزه بودن قرآن است».

مرجع تقلید شیعیان جهان ادامه دادند: «قرآن معجزه باقیه است، اما تنها معجزه پیامبر اكرم (ص) نیست؛ بلكه بنابر شواهد و اسناد معتبر تاریخی پیامبر اسلام‌ (ص) بیش از چهارهزار معجزه داشته است».

حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله‌الوارف با اشاره به تألیفات ابن‌رشد اندلسی در مورد قرآن كریم اظهار داشتند: «این دانشمند بزرگ در كتاب خود راجع به قرآن كریم می‌نویسد: معجزه محمد (ص) با معجزات انبیای دیگر متفاوت است؛ چون معجزه او با دعوت همراه بود درصورتی‌كه معجزه انبیای دیگر به دعوت آنها ارتباطی ندارد».

 

[1]. بقره، 23. «و اگر درباره آنچه بر بنده خود [پیامبر] نازل كرده‏ایم شك و تردید دارید، (دست كم) یك سوره همانند آن بیاورید».

نويسنده: