جمعه: 7/ارد/1403 (الجمعة: 17/شوال/1445)

جرایم ضد امنیت داخلی و خارجی کشور

س634. آیا راهزنان یا افرادی که به مسئولان سوءقصد نمایند یا مردم را تحریک به اعمال خرابکاری و ضد انقلابی نمایند، محارب محسوب می‌شوند؟

ج. موارد مختلف است. والله العالم

س635. مستدعی است فتوای شریف درباره سؤال‌های زیر را مرقوم فرمایید:

شخصی که مسلمان‌زاده است به همراه خانواده‌اش به شکل تشکیلاتی و سازماندهی شده توسط یکی از کشورهای خارجی غیر مسلمان اقدام به همکاری مؤثر و کلیدی با کلیسای خارج و داخل برای تبلیغ و ترویج مسیحیت در میان شیعیان در کشور اسلامی با حاکمیت اسلام و بسط ید فقیه جامع الشرایط نموده

 

است تا جایی که عنوان نمایندگی تبلیغ مسیحیت در قالب کلاس و مانند آن از طرف کشور اجنبی مزبور بر کار آنها صدق می‌کند. وی پس از دستگیری طی مراحل بازجویی به مطالب زیر اقرار کرده است:

الف. در کشور مزبور با افراد مسیحی آشنا شده و جذب کلیسای سیون گردیده است و در اثر تبلیغات عوامل آن کلیسا، مسیحی شده است و غسل تعمید به‌جا آورده است. در جلسات کلیسایی شرکت نموده است و کتاب انجیل را فرا گرفته و با مطالعه مستمر آن به‌طور کامل حفظ کرده است و کلیه هزینه‌های زندگی وی توسط یکی از کشیشانی که ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی با وی داشته است پرداخت می‌شده است.

ب. یک سال پس از جذب به مسیحیت در مدرسه‌ای به نام انجیل در آن کشور که محل تربیت مسیونرهای مسیحی می‌باشد ثبت‌نام و به عضویت آن مدرسه درآمده و با جدیت تمام مشغول به فراگیری شده و با نمرات عالی آن را به پایان رسانده است.

ج. بعد از برگشت به کشور اسلامی مذکور، پس از تمهید مقدماتی و فراهم آمدن زمینه‌هایی توسط این فرد، رفت‌وآمدهای عوامل کلیسای کشور اجنبی به کشور اسلامی شروع و پس از بررسی اوضاع به شکل تشکیلاتی و سازماندهی‌شده اقدام به تأسیس کلیسای خانگی و مدرسه انجیل به‌طور غیرقانونی در منزل این شخص برای جذب جوانان شیعه نموده‌اند به‌گونه‌ای که در مدت کوتاهی تعداد زیادی از شیعیان شرکت‌کننده از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف به مسیحیت روی آورده‌اند و توسط کشیش مزبور غسل تعمید گرفته‌اند.

 

د. کشیش و همسر او که این شخص با آنها همکاری بسیار مؤثر و نزدیک داشته است با هدایت‌های خارج از کشور قصد داشته‌اند بزرگ‌ترین مدرسه انجیل را در ایران راه‌اندازی کنند لذا در این مدت این شخص و تشکیلات آنها از پشتیبانی مالی خوبی از سوی بیگانه برخوردار بوده‌اند.

ه‍. توسط این گروه در این مدت افراد زیادی از خارج دعوت شده‌اند و از نزدیک فعالیت‌های کلیسای غیرقانونی مذکور را مشاهده کرده‌اند.

لازم به ذکر است که در اثر این‌گونه فعالیت‌ها والدین مسلمان، فرزندان خویش را از دست‌رفته تلقی کرده و دامنه این نارضایتی کانون گرم خانوادگی بعضی از افراد جذب‌شده به مسیحیت را تحت‌الشعاع قرار داده است و زن و شوهرها در این رابطه یا طلاق گرفته‌اند و یا در آستانه طلاق قرار گرفته‌اند. با توجه به اینکه فرد مذکور در دادگاه بدون توبه از کارهای انجام داده با دفاع از کارهای خود به نام تحقیق در مسیحیت و مانند آن خروج از اسلام را منکر می‌باشد و بر مسلمان بودنش تأکید دارد، بفرمایید:

1. آیا عناوینی چون مفسد فی الأرض، اضلال، ارتداد و یا عناوین مجرمانه دیگری بر این فرد صادق است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، آن عناوین به‌طور مشخص کدامند و حکم هرکدام چیست؟

ج. اگر قاضی جامع الشرایط علم به مسیحی شدن او یا به اقرار او به مسیحی شدن یا انکار ضروری اسلام دارد، حکم او اگر مرتد فطری باشد، قتل است و باید اجرا شود. والله العالم

 

2. آیا انگیزه این شخص در اقدام بر این امور تأثیری در حکم وی دارد؟ و چنانچه دادگاه احتمال دهد که فرد مذکور به واسطه روحیه ماجراجویی و یا به دست آوردن اموالی از این طریق، اقدام به این عمل کرده است، چه حکمی دارد؟

ج. انگیزه مرتد برای ارتداد موجب تفاوت در حکم نمی‌شود و مصادره اموالی که از طریق اقدام به ارتداد و جایزه گرفتن بوده، جایز است و باید مصادره شود. والله العالم

3. با توجه به وجود سازمان‌ها و تشکیلات دیگری مشابه با این تشکیلات و فعالیت آنها در این کشور اسلامی و احتمال عقلایی بلکه ظن به گسترش و تجرّی آنها در صورت بسنده کردن به تعزیراتی نظیر چند ضربه شلاق در مورد افراد عمده و مهم در این‌گونه تشکیلات، حکم چیست؟ و حداکثر مجازاتی که حاکم شرع می‌تواند در این رابطه برای قطع ماده فساد اعمال کند، کدام است؟

ج. با ثبوت ارتداد او؛ مسأله، مسأله اجرای حد ارتداد است نه تعزیر و اگر ارتداد ثابت نشود ولی اقدام او به برنامه‌های اضلالی و دعوت به مسیحیت و مسیحی کردن افراد ثابت باشد، در حکم محارب بودن او موجه است و حداقل علاوه بر تعزیر تا وقتی که احتمال دارد اضلال مردم را ادامه می‌دهد باید زندانی باشد. والله العالم

4. آیا دادگاه در کشف، احراز و اثبات این‌گونه امور وظیفه‌ای دارد یا اینکه وظیفه‌ای ندارد و در این‌گونه موارد، اصل را بر برائت بگذارد و مطابق آن عمل نماید؟

ج. بلی، با احتمال وجود این برنامه‌ها، حاکم اسلامی وظیفه تحقیق و تفحص و تفتیش دارد و باید تصمیمات لازمه را انجام دهد. والله العالم

 

س636. لطفاً بفرمایید:

1. آیا عنوان محارب بر جاسوس و افرادی که علیه امنیت خارجی کشور اقدام می‌نمایند اطلاق می‌شود؟

2. در صورتی که جاسوسی اطلاعات به کلی سرّی نظام را در اختیار بیگانگان قرار دهد که پایه‌های احکام یا حکومت اسلامی متزلزل شود یا جان مسلمانان به خطر افتد، محکوم به چه حکمی می‌شود؟

3. اگر اطلاعاتی که جاسوس در اختیار بیگانگان قرار داده باشد، باعث گسترش فساد در سطح وسیعی شود چطور؟

4. اگر جاسوس اطلاعات پیش‌پاافتاده یا غیر مهم را در اختیار بیگانه قرار دهد، چه حکمی دارد؟

ج1و2و3و4. نسبت به مسائل مورد سؤال، موارد مختلف است و اکثر موارد آن با نظر حاکم شرع جامع الشرایط مورد تعزیر است. والله العالم

موضوع: 
نويسنده: