سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

چیستی غدیر

سخن از غدیر، یعنی سخن از سرّ خدا و ناموس خلقت، سخن از حقیقت هستی، سخن از روح واقعی ادیان الهی و در یک کلمه، سخن از ولایت امیرالمؤمنین علیه ‌افضل صلوات المصلّین.

آیا می‌توان غدیر را آن‌چنان که هست به مردم نشان داد؟ آیا می‌توان حادثه بزرگ تاریخ بشریّت را به نمایش درآورد؟

 

غدیر روز سرنوشت برای انسانیّت و زیباترین حماسه تاریخ ادیان است، روزی که خداوند می‌خواهد محبوب‌ترین آفریده خود را بعد از پیامبر اکرم(ص) به دنیا معرفی کند. روزی که خداوند می‌خواهد دلبری خود را به محبوب خود نشان دهد و به دنیا اعلام کند که من علی(ع) را برگزیدم و او را بر جهانیان امیر قرار دادم. روزی که صراط مستقیم و حبل‌ الله المتین را به مردم نشان داد.

آری! روزی که به فرموده امام صادق(ع):

«هُوَ عِیدُ الله‏ الْأَكْبَرُ وَمَا بَعَثَ‏ اللهُ‏ نَبِیّاً إِلَّا وَتَعَیَّدَ فِی هَذَا الْیَوْمِ وَعَرَفَ حُرْمَتَهُ، وَاسْمُهُ فِی السَّمَاءِ یَوْمُ الْعَهْدِ الْـمَعْهُود»؛[1]

روزی که هشتمین پیشوای شیعیان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) می‌فرماید:

«إِنَّ‏ یَوْمَ‏ الْغَدِیرِ فِی‏ السَّمَاءِ أَشْهَرُ مِنْهُ فِی الْأَرْض‏»؛[2]

 

روزی که خداوند به جبرئیل امین فرمان می‌دهد تختی را به‌عنوان تخت کرامت الهی در مقابل بیت‌‌المعمور نصب کند و بر آن بالا رود و ملائکه از آسمان‌ها بر گرد او جمع شوند و مدح و ثنای رسول اکرم(ص) را بگویند و بر شیعیان امیرالمؤمنین(ع) و دوستان ایشان طلب آمرزش نمایند؛ و همچنین در جای دیگر امام هشتم(ع) درباره غدیر چنین می‌فرماید:

«هُوَ یَوْمُ‏ التَّبَسُّمِ‏ فِی وُجُوهِ النَّاسِ مِنْ أَهْلِ الْإِیمَان‏».[3]

غدیر روز لبخند زدن در چهره مردم باایمان است. غدیر روز جشن واقعی مسلمانان است. غدیر روز شادی و نشاط شیعیان است.

 

[1]. طوسی، تهذیب الاحکام، ج3، ص143؛ ابن‌طاووس، اقبال الاعمال، ج2، ص282؛ مجلسی، روضة المتقین، ج3، ص257؛ فیض کاشانی، الوافی، ج9، ص1402؛ حرّ  عاملی، وسائل الشیعه، ج‏8، ص89، ب3، حدیث 10154. «غدیر عید بزرگ خدا است خدا پیامبری را نفرستاده است جز اینکه این روز بزرگ را عید گرفته و احترام این روز را شناخته است، نام غدیر در آسمان‌ها روز پیمان شناخته شده (عهد و معهود) است».

[2]. طوسی، مصباح المتهجد، ص737؛ همو، تهذیب الاحکام، ج6، ص24؛ ابن‌شهرآشوب، مناقب آل ابی‌طالب، ج2، ص243؛ ابن‌طاووس، اقبال الاعمال، ج2، ص269؛Z
[  مجلسی، روضة المتقین، ج5، ص367؛ فیض کاشانی، الوافی، ج14، ص1408؛ حرّعاملی، وسائل الشیعه، ج14، ص388. «همانا روز غدیر در آسمان‌ها مشهورتر از آن در روی زمین است».

[3] . ابن‌طاووس، اقبال الاعمال، ج2، ص261. «روز غدیر روز لبخند زدن به روی مؤمنان است».

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: