سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

اسناد حدیث غدیر

راجع به عید سعید غدیر و اهمیت این روز تاریخی و احادیث متواتره‌ای که در کتاب‌های شیعه و سنّی تخریج شده و از نظر متن و سند مورد بحث، دقّت و تحقیق قرار گرفته است و حافظان و علمای عالی‌مقام علم حدیث و کلام پیرامون آن کتاب‌های علمی و پر ارزشی نوشته‌اند[1] و علاوه هر کدام از علمای حدیث، کلام، تاریخ، تفسیر، رجال و جغرافیا به مناسبت فن خود این حدیث را روایت کرده‌اند.

در عصر ما نیز کتاب ارزنده الغدیر یکی از جامع‌ترین کتاب‌هایی

 

است که مصادر حدیث و روایت‌کنندگان آن از صحابه و تابعین با بررسی جوانب آن و ملاحظات بسیار پرمحتوا و تحقیقات علمی، تاریخی و کلامی در دسترس همگان قرار گرفته است.

با داشتن کتابی همچون الغدیر و همچنین کتاب بسیار نفیس عبقات الانوار و کتاب‌های دیگر که هم اسناد حدیث را جمع‌آوری و هم متن آن را با دقت بررسی کرده و دلالت آن را بر ولایت و خلافت بلافصل علی(ع) آشکار نموده‌اند از بحث در صحت اسناد و تواتر حدیث، و دلالت الفاظ آن بی‌نیازیم.

 

[1]. از ابو‌المعالی جوینی نقل شده که در بغداد در نزد صحافی یک جلد کتاب دیدم که بر آن نوشته شده بود: «المجلدة الثامنة والعشرون من طرق قوله(ص): «مَنْ کُنْتُ مَولاهُ» و یتلوه المجلّدة التّاسعة و العِشْرونَ؛ جلد 28 از طرق حدیث: «مَنْ كُنْتُ مولاهُ»، كه جلد 29 بعد از آن می‌آید». قندوزی، ینابیع المودّه، ج1، ص113 ـ 114.

موضوع: 
نويسنده: