69. نخستين مسلمان
عَنْ أَنَس، عَنْ رَسُولِ اللهِ(ص):
«صَلَّتِ الْـمَلَائِكَةُ عَلَيَّ وَعَلَی عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ سَبْعَ سِنِينَ، وَذَلِكَ أَنَّهُ لَمْ تَرْتَفِعْ شَهادَةُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ إِلَی السَّمَاءِ إِلَّا مِنِّي وَمِنْ عَلِيٍّ».[1]
انس نقل كرده كه رسول خدا(ص) فرمود:
«فرشتگان الهي مدّت هفت سال بر من و علي بن ابيطالب درود ميفرستادند و اين در زماني بود كه هنوز شعار توحيد و كلمه لا اله الا الله جز از من و علي به آسمان بر نميخاست».
[1]. خوارزمي، المناقب، ص53 – 54؛ ابنعساکر، تاريخ مدینة دمشق، ج42، ص36، 39؛ و در كتاب مناقب آل ابيطالب (ابنشهرآشوب، ج1، ص291) از ابوذر نقل شده كه رسول خدا(ص) فرمود:
«فرشتگان الهي هفت سال بود كه بر من و علي درود نثار ميكردند قبل از آنكه فردي به اسلام گرويده باشد». و از ابنعباس نقل شده كه رسول اكرم(ص) فرمود: «اوّلين مردي كه با من نماز گزارد علي بود».
دیلمی، فردوسالاخبار، ج1، ص27، ح39؛ متقی هندی، كنزالعمال، ج11، ص616؛ نسائي، خصائص امیرالمؤمنین، ص42، 44.
و در كتاب اسدالغابه (ابناثير جزری، ج4، ص18) از ابوايّوب انصاري نقل شده كه رسول خدا(ص) فرمود: «درحقيقت ملائكه هفت سال بر من و علي درود و صلوات فرستادند، زيرا كه از مردان جز او همراه من كسي نماز نگزارده بود».
[تعبير «رجل» در روايت قابل تأمل است گويا از ابتداي اسلام علي تا زماني كه بر او اطلاق رجل شده يعني پانزده سالگي، غير از او احدي مسلمان نشده است. نيز ر.ك: شرح سنن ابنماجه، ج1، ص75، 258.]