سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

خلوص نیت در تعلیم

هر‌چه خلوص نیّت معلّم، در این راه بیشتر و اهتمام او در تربیت افراد مفیدتر و كامل‌تر باشد، ارزش معنوی كار او بیشتر می‎شود.

 

در مدرسه تعلیم حضرت امام جعفر صادق(علیه‌السلام) كه هزاران شاگرد، از علما، محدّثان، مفسّران و متخصّصان در علوم متنوع تربیت شده‎اند، فردی مانند جابر بن حیان بوده است كه او را پدر علم شیمی لقب داده‎اند و صدها كتاب در رشته‎های مختلف تألیف كرده است.

در جامعه اسلامی، وقتی سخن از تعلیم و معلّم و شأن و مقام معلّم به میان می‎آید، تعلیم و تعلّم در رشته‎های مذكور است، هرچند تعلیم علوم اسلامی و علوم قرآن و شرعیّات را موقعیّتی خاص است، امّا چون همه این علوم برای كمال دین و آخرت و نظام معاش و معاد و نفی فقر و جهل لازم است، و ازطرفی معلّم در همه این رشته‎ها می‎تواند درضمن تدریس، هرچند با طرح مثال‌های مناسب، دانش‌آموزان را با اسلام و معارف و مكتب حق اهل‌بیت^ آشنا سازد. شغل معلم فرصت بسیار خوبی برای او است كه دانش‎آموزان را به راه راست اسلام هدایت نماید، و بالعكس، چنانچه خدای ناكرده، معلّم، متعهّد نباشد و سلامتی اخلاقی و عقیدتی نداشته باشد، در هر رشته‎ای كه تدریس كند، ممكن است بر افكار و عقاید و اخلاق دانش‎آموز، اثر سوء بگذارد.

در این میان هم، رشته‎هایی از آداب و فنون فسادانگیز می‎باشد كه آموزش و تعلیم آنها جایز نیست و حساب معلمان حقیقی، كه با انبیا و ائمه^ همكاری دارند و از مكتب آنها الهام می‎گیرند، از كسانی كه به آموزش این فنون مبتذل و حرام عمر خود و دیگران را ضایع می‎نمایند، جداست.

 

امید آنكه مؤسسات تعلیم و تربیت ما، در مسیر احكام نورانی و هدایت تعالیم قرآنی، جامعه را به رشد و ترقی برسانند و معلّمان عزیز، وظیفه بزرگی را كه به عهده گرفته‎اند، به‌خوبی ایفا نموده، سرافراز و سربلند، در زمره پاسداران ارزش‌های اسلامی و منتقل‌كنندگان معارف دین و حقایق، به نسل‌های بعد، محسوب گردند.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: