سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

بسم الله الرّحمن الرّحیم

 ان‌شاءالله تعالی موفق و مشمول عنایات حضرت بقیة‎الله - ارواح العالمین له الفداء - باشید.

اهمیت ازدواج

مرقوم مفصّل شما رسید. در مورد ازدواج كه نظر حقیر را خواسته‎اید، همان‌طور كه می‎دانید ازدواج یكی از سنن مهم اسلام و مورد ترغیب و تشویق بسیار است و از حضرت رسول(صلی الله علیه و آله و سلم) روایت است كه فرمود: «اَلنِّكَاحُ مِنْ سُنَّتِی»[1]  و در احادیث دیگر است: «مَنْ تَزَوَّجَ فَقَدْ أَحْرَزَ نِصْفَ دینِهِ»[2]

 

امید است حال كه در صدد انجام این سنت هستید چنان‌كه در نظر دارید، موردی كه از جهت ایمان و توافق اخلاقی مناسب باشد، فراهم شود. ولی در انتخاب همسر بیشتر از متعارف، فحص و جستجو تا حدّی كه به مرحله وسواس و مانع از اخذ تصمیم شود، صحیح نیست. همین‎قدر كه از جهات مورد نظر، به‌خصوص دیانت، عفّت و اخلاق شناخته شود و پدر و مادر شما و افرادی كه به آنها اعتماد دارید، نیز مورد را مناسب بدانند، بقیّه امر و آینده همه با خداوند متعال است.

با توكل به خدا و طلب خیر از خدا و به نیت انجام سنت دینی اقدام نمایید و آینده اموری را كه انسان در جریان آن مؤثّر نیست، همه را به خدا واگذار نمایید كه: ﴿وَمَنْ یَتَوَكَّلْ عَلَى‏ اللّٰهِ  فَهُوَ حَسْبُهُ﴾ [3]

و السلام علیكم و رحمة ‎الله و بركاته

لطف‌الله صافی

 

 

1. ابن‌ماجه قزوینی، سنن، ج1، ص592؛ ابن‌ابی‌جمهور احسائی، عوالی‌اللئالی، ج2، ص261؛ مجلسى، بحارالانوار، ج22، ص180‌؛ محدث نوری، مستدرک‌الوسائل، ج14، ص153. «ازدواج، از سنّت من است».

[2]. كلینى، الكافى، ج5، ص329؛ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص383؛ حر عاملی، وسائل‌الشیعه، ج14، ص5. «هر‌کس كه ازدواج كند ، نصف دینش را حفظ كرده است».

[3]. طلاق، 3‌. «و هركس بر خداوند توكّل كند ، همو وى را كافى است».

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: