سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

نامه شماره 24

بسم الله الرّحمن الرّحیم

محضر مرجع عالیقدر، حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی

با عرض سلام خدمت شما

جوانان درعین‌حالی كه شب و روز به زندگی دنیوی مشغول هستند، در باطن ذات و نفس خویش نیز زندگی ]مرموز[ و پوشیدهای دارند و اگر‌چه توجهی به آن زندگی ندارند و آن را به‌كلّی فراموش كردهاند، لیكن با داشتن روح و افكار و عقاید حَقّه، اخلاق پسندیده و اعمال شایسته میتوانند سبب استكمال و ترقّی روحانی خود گردند و سعادت و كمال خود را فراهم سازند، درصورتی‌كه اكثر جوان‌ها با عقایدی باطل و اخلاق زشت و اعمالی ]ناشایست[ باعث نقصان، شقاوت و انحراف نفسانی خود شدهاند و به آن مشغول هستند.

به عقیده من باید این قشر از افراد را راهنمایی كرد و آنها را در صراط مستقیم، تكامل بخشید تا جوهر ذات و حقیقتش پرورش و تكامل یافته و به عالم روحانیت صعود و رجوع پیدا كند و اگر آنها تمام كمالات روحانی و اخلاق پسندیده انسانی را فدای ارضای قوای حیوانی كنند و اسیر خواستههای نفسانی شوند و به صورت حیوانی هوسران، كامجو و یا دیوی درنده و خونخوار در آیند، چنین كسانی از صراط مستقیم تكامل انحراف یافته و در وادی‌های هلاكت و شقاوت سرگردان خواهند شد. درصورتی‌كه در حال حاضر، حتی دختران محصّل، در مدرسههای راهنمایی، نه دبیرستان]ها[ و نه دانشگاه‌ها، در مدرسههای راهنمایی،

 

دختران و پسران، در وادی‌های هلاكت و شقاوت سرگردانند و عده معدودی كه در این مسیر قرار نگرفتهاند و سعی دارند جوهر ذات و انسانیتشان را كامل كنند و از صراط مستقیم انسانیت به عالم سرور و منبع كمالات رجوع كنند، تحت تأثیر عدهای زیاد از آنهایی‌كه راه مستقیم دیانت را هم فراموش كردهاند و از پیمودن صراط دقیق انسانیت عاجز شدهاند، قرار گرفته و جز زندگی سخت و سقوط در هاویه جحیم، سرنوشتی نخواهند داشت.

ما از بسیاری از این رویدادها غافلیم، غالب انحرافات و نزاع‌هایی كه در بین نوجوان‌ها و جوان‌های این مرز و بوم به‌وجود میآید در پروندههای دادگستری بایگانی میشود و تا آنجا كه به قتل منتهی نگردد، به روزنامهها سرایت نمیكند و اگر هم به قتل منتهی گردد، بسیاری از روزنامهها منتشر نمیكنند، پس باید هوشیار باشیم، كنجكاو باشیم و حداقل به كسانی كه در این مسیر قرار نگرفتهاند و یا سست‌اراده هستند، از راه معنویت كمك كنیم.

چون آنچه مسلم است و انحرافات جنسی را افزایش میدهد، فقدان معنویت است‌؛ مشكل اصلی ما در این است كه فقط به خودمان توجّه میكنیم‌؛ باید افكار خودمان را، نظریات خودمان را فراتر از محدوده خود قرار دهیم‌؛ در هر كشوری وقتی معنویت كم شود و یا رو به سقوط رود، به‌تدریج مفاسد اجتماعی و در رأس آن انحرافات جنسی افزایش مییابد و به‌طور كلّی، عدّهای از نوجوانان كه راه حق و ایمان را دوست میدارند، راز و نیاز با معبود خود را، دوست میدارند و از این‌گونه بیحجابیها و از این‌گونه

 

خودنماییها ناراحت میشوند، وقتی در جوّی نامناسب قرار میگیرند، در جوّی كه هر نوجوان دختر و پسری با فردی از جنس مخالف دوست است و مدام با او در ارتباط است قرار میگیرند، تحت تأثیر اینگونه افراد قرار گرفته، مسیر انحراف را پیشه خود میگردانند و كسی پیدا نمیشود و به كسی هم اطمینان پیدا نمیكنند كه با او مشورت كنند و راه صحیح را از او طلب كنند (حتی با پدر و مادر خود).

و بالاخره من، پس از سال‌ها فكر كردن و با مشكلات دست‌وپنجه نرم كردن و انحرافات بسیاری از مدرسهها و دبیرستان‌ها را مشاهده كردن، ارتباطات تلفنی و ارتباطات نزدیك بین دختران و پسران كمتر از شانزده ـ هفده ساله را دیدن و شنیدن، از این‌گونه رفتارها، رنج میبرم و از اینگونه مسائل بدین نتیجه رسیدم كه هر قدر نونهالان اجتماع از نظر فكر و شجاعت تقویت گردند ولی از نظر ایمان و اخلاق نیرومند نباشند، دیو مفاسد خیلی زود آنها را از پای درآورده و آنها را متلاشی میكند و علت اصلی آن، خود پدران و مادران هستند و بدین ترتیب به‌عنوان واكسینهای فكری، لزوم بحث از اخلاق و مفاسد و راه مبارزه با آنها، ضروری به نظر رسید كه با شما مشورت كنم و از شما طلب كمك كنم. خواهش میكنم مرا راهنمایی كنید، حتّی با فرستادن كتابی در این زمینه.

اگر من بخواهم، با یاری خدا و كمك شما با اینگونه انحرافات نوجوانان و جوانان، تا اندازهای حتی محدود، در مدرسه و یا دبیرستانی مبارزه كنم، ازطریق انتشار اعلامیههایی در این زمینه، چگونه میتوانم موفق باشم؟ با

 

انتشار چه اعلامیههایی میتوانم افكار و عقاید نادرست آنها را منحرف سازم و آنها را نسبت به این مسائل روشن كنم و راه مستقیم را پیشه راهشان قرار دهم؛ از شما استدعا میكنم كه مرا كمك كنید؛ البته لازم به یادآوری است كه من هیچگونه مسئولیّتی در این كشور ندارم؛ منظور من این است كه حتماً نباید رییس ارگان و یا رییس سازمانی باشم كه جواب نامهام را بدهید؛ مرا به‌عنوان فردی حقیر قبول كنید و جواب نامهام را بدهید؛ بیتوجه بودن نسبت به این نامه یعنی بیتوجهی به نسل جوان و جامعه امام‌زمان#، یعنی بیتوجهی به اسلام و قرآن.

منتظر نامه پر مهر و محبت شما هستم. خواهش دیگری كه از شما دارم این است كه چون به ماه مبارك و پر فیض رمضان، نزدیك هستیم، خیلی سریع نظر خود را در ‌نامهای كه میفرستید، مكتوب فرمایید.

در حدیثِ حَسَن،[1] از حضرت امام جعفر صادق× منقول است كه: «هركه هفت شوط، طواف خانه خدا را بنماید، حق‌تعالی برای او شش‌هزار حسنه بنویسد، شش‌هزار گناه ]از او [محو بكند، شش هزار درجه برای او بلند كند و شش هزار حاجت او را برآورد، ولی برآوردن حاجت مؤمن بهتر است از ده طواف».[2]

 

ان‌شاءالله همیشه ]از[ توجهات و عنایات و الطاف و مراحم خاصّه حضرت بقیةالله الاعظم، حجة بن الحسن العسكری# بهرهمند باشید.

التماس دعا

 

 

[1]. قسمى از اقسام حدیث.

[2]. ابن‌بابویه، فقه‌الرضا×، ص335؛ کلینی، الکافی، ج2، ص194؛ صدوق، الامالی، ص582؛ ابن‌ابی‌‌جمهور احسائی، عوالی‌اللئالی، ج4، ص25؛ حرّ عاملی، وسائل‌الشیعه، ج9، ص394؛ مجلسى ، محمّد باقر، حلیةالمتقین.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: