سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

قرآن، برنامه هدایت بشر

﴿إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ﴾؛[1]

یعنی این قرآن به راهی که مستقیم‌ترین راه‌ها است هدایت می‌کند.

﴿قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللّٰهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِینٌ * یَهْدِی بِهِ اللّٰه مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ﴾؛[2]

 

می‌فرماید: از طرف خدا، نور و کتاب آشکاری به‌سوی شما آمد، که خداوند به‌وسیله آن کسانی را که به‌دنبال خشنودی او هستند، به راه‌های سلامت هدایت می‌کند، و آنان را از تاریكی‌ها به‌سوی روشنایى بیرون مى‌‏برد، و به راه راست هدایتشان مى‌نماید.

چه چیزی از سعادت دنیا و آخرت وجود دارد که قرآن ما را به آن راهنمایی نکرده است؟ نهایت، همان‌طوری که در سوره بقره می‌فرماید:

﴿ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَیْبَ فِیهِ هُدىً لِلْمُتَّقِینَ﴾؛[3]

اشخاصی که پرهیزکار باشند، قدر قرآن، این نعمت بزرگ خداوند متعال را که به بشریت عطا فرموده است، می‌دانند و می‌توانند از برکات قرآن استفاده کنند.

﴿إِنَّ اللّٰهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِیتَاءِ ذِی الْقُرْبَى وَیَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْیِ یَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ﴾؛[4]

بعد از این آیات، بشر چه می‌خواهد؟ اگر بشر به همین یک آیه عمل کند، کافی است.

 

[1]. اسراء، ٩.

[2]. مائده، 15-16.

[3]. بقره، 2. «آن است كتابى كه در آن هیچ تردیدى نیست، و مایه هدایت پرهیزکاران است».

[4]. نحل،90. «همانا ‏خدا به عدالت و نیكوكارى و بخشش به خویشاوندان فرمان مى‌دهد و از كار زشت و ناپسند و ستم باز مى‌دارد. به شما ‌اندرز مى‌دهد، باشد كه پند گیرید».

موضوع: 
نويسنده: