سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

یا حساب خودت را بکن یا نامۀ ما را بده

عرض ادب کردم و گفتم: بفرمایید، فلانی هم اینجا هستند (یعنی آن آقای روحانی). فرمودند:

نه من منزل تو نمی‌آیم یا حساب خودت را بکن یا آن نامۀ ما را بده که در فلان جا قرار دارد (خودش هم نمی‌دانسته است) و بعد رفتم دیدم نامه‌ای که آقای گلپایگانی برای معرفی این آقا نوشته بودند همان‌جا بود. فرموده بودند: یا حساب خودت را بکن یا آن نامۀ ما را بده.

این گروه، جمعیتی است که عنایت حضرت به آن هست اما باید خیلی مواظب باشیم که این عنایت کم‌رنگ نشود یا بعضی از تحت این عنایت خدای نخواسته خارج نشویم.

الآن هم تمام این حوزه‌ها که برقرار است به‌واسطۀ عنایت آقا است به‌واسطه اینکه قلوب مردم در تصرف ایشان است.

کسانی که وابستۀ به دین و روحانیت هستند باید مواظب باشند مردم می‌خواهند دین را از ما ببینند، باید در کارهایمان وقار داشته باشیم حتی در عباداتمان، در نماز، در نماز جماعت، در عزاداری که برای سیدالشهدا و ائمه طاهرین(ع) انجام می‌دهیم، همۀ اینها باید تحت ضوابط شرعی و وقار کامل و متانتی که باید اهل علم داشته باشند قرار گیرد، جوری نباشد که سبک باشد، نه خود را سبک کنیم و نه آن کاری را که انجام می‌دهیم، همۀ کارهای ما تحت مراقبت است، ما همیشه در محضر خداوند متعال هستیم، امام زمان(عج) ما را می‌بیند. قرآن می‌فرماید:

 

﴿وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللّٰهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ﴾.[1]

کلمۀ (مؤمنین) در آیه به ائمه طاهرین^ تفسیر شده است[2] که امروز شخص مقدس حضرت ولیّ عصر(عج) است ایشان اعمال ما را می‌بینند، علاوه بر اینکه در روایات است که روزهای دوشنبه و پنج‌شنبه اعمال ما بر حضرت عرضه می‌شود؛[3]  اصلاً رفتار ما در مرأی و منظر ایشان است، نباید به صورتی عمل کنیم که از ما رنجش خاطری پیدا کنند.

هرکسی باید تصور کند خودش هست و این اسلام، فرض کنید در دنیا کس دیگری نیست، هیچ‌کس نیست که بیاید درس بخواند و این علوم را یاد بگیرد و شما یک نفر هستید، و اسلام به وجود شما محتاج است، در این صورت چقدر باید کوشش کرد و چقدر ثواب دارد، نمی‌شود فضیلت و ثوابی که برای تحصیل علم و ارتباط با احادیث اهل‌بیت^ هست تصور کرد.

خداوند به همۀ شما توفیق دهد، من خوشحال شدم. زیارت شما و نگاه کردن به صورت شما برای انسان عبادت است امیدوارم همیشه خدمتگزار مخلص و صمیمی‌ برای امام زمان(عج) باشید ایشان را فراموش نکنید و همیشه برای ایشان و مخصوصاً تعجیل در فرجشان دعا کنید و یادتان نرود که ما همه می‌خواهیم بگوییم خدمتگزار و سرباز حضرت ولیّ عصر(عج) هستیم، بعضی از بزرگان می‌فرمایند، انسان صدقه که می‌دهد برای سلامتی امام زمان(عج) بدهد، عبادتی که انجام می‌دهد همه را به حساب حضرت ولیّ عصر(عج) قرار دهد.

فرموده‌اند: مردم را با عملتان به خداوند متعال دعوت کنید نه با زبان.[4]

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته

 

 

[1]. توبه، ١٠٥. «وبگو عمل کنید، خداوند و رسولش و مؤمنین اعمال شما را  می‌بینند».  

[2]. رجوع کنید به: صفار، بصائر الدرجات، ص447 – 448؛ کلینی، الکافی ج1، ص219 – 220، باب عرض الاعمال علی النبیّ| والأئمّة^؛ طبرسی، مجمع البیان، ج5، ص104، ذیل آیه شریفه.

[3]. مجلسی، بحار الانوار، ج5، ص329؛ ج23، ص335.

[4]. «کُونُوا دُعَاةً لِلنّاسِ بِغیرِ ألْسِنَتِکُمْ». کلینی، الکافی ج ٢، ص ٧٨؛ حر عاملی، وسائل الشیعه، ج1، ص76؛ مجلسی، بحار الانوار، ج67، ص303.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: