سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

10
عظمت خطبة حضرت فاطمه زهرا
(س)
و اهمیت احیای شعائر اسلامی[1]

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بنت رسول الله السلام علیك یا سیدة نساء العالمین. اللّهمّ صلّ علی السّیدة الزکیة فاطمة الولیّة، اللّهمّ صلّ علیها وأبیها وبعلها وبنیها واُمّها وأولادها الطیبین الطاهرین المعصومین.

﴿ذَلِكَ وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللّٰهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ﴾.[2]

با این روحانیتی که شما در این مجلس ایجاد کردید به نظر من برکات آسمانی و غیبی در این مجلس نازل شده است، به‌واسطۀ خلوص نیتی که در شما عزیزان احساس می‌کنم.

این احساسات شما و قدردانی شما از مقام ولایت اهل‌بیت(ع) و از مظلومیت حضرت زهرا(س) و تعظیم شعائر و حق‌شناسی از مرجع عالیقدر مرحوم آیت‌الله گلپایگانی، بسیار ارزنده و بااهمیت و علامت حیات و زندگی است، مردمی ‌که حیات و زندگی داشته باشند، آن‌هم به زندگی دینی و اسلامی ‌باید همین مظاهر را نشان دهند، در این زمان این برنامه‌ها و این اظهار حضورها برای ترویج اسلام و مذهب و ولایت اهل‌بیت(ع) مخصوصاً ولایت حضرت بقیة الله(عج) بسیار مؤثر است، ابراز علاقۀ طبقات و اصناف مختلف و بزرگوار برای تحکیم مبانی دین است.

 

بنده نمی‌توانم با این بیان الکن تقدیر کنم یا ارزش این ابراز علاقه‌ها را به مقام مقدس حضرت زهرا(س) بیان کنم ما هرچه داریم و هرچه هست، انتساب به حضرت زهرا(س) دارد این آثار و برکاتی که هست همه از وجود آن حضرت است.

این برنامه‌ها و این اظهار حضورها برای اینکه دشمن‌ها را مرعوب و منکوب کند و آنها را عقب بزند و آنها را از اینکه بتوانند نسبت به ولایت اهل‌بیت(ع) در جامعه خدشه‌ای وارد کنند مأیوس کند، بسیار مؤثر است، شما امام زمان(عج) را شاد می‌کنید و اسباب رضایت خاطر ایشان و عزّت اسلام و تشیع را فراهم می‌کنید این ابراز علاقه‌هایی که می‌کنید و این برنامه‌های عزاداری حضرت زهرا(س) و این مجالس سخنرانی هر کدام در جای خود ارزشمند است.

حفظ مذهب و بقای دین به‌واسطۀ وجود حضرت زهرا(س) بوده است.

خطبۀ آن حضرت از معجزات بزرگ است و نمی‌شود این معجزه را با معجزات مادی و حسی و ظاهری مقایسه کرد، مثل معجزۀ احیای مردگان، ایراد این خطبه در مسجد حضرت رسول(ص) با این مضامین عالی که همه چیز در آن هست آن‌هم بالبدیهه و در آن موقعیت بسیار سخت از معجزات اهل‌بیت(ع) است.

 گلایۀ حضرت زهرا(س) این جمله از خطبه که حضرت می‌فرماید:

«مَا هَذِهِ الْغَمِیزَةُ فِی حَقِّی»؛[3]

«این ضعف شما نسبت به حق من چیست؟».

این گلایۀ حضرت الآن هم هست، الآن هم به همۀ مسلمان‌ها می‌گویند که نسبت به قرآن مجید و امیرالمؤمنین(ع) و حضرت زهرا(س) و احکام اسلامی‌ که اجرا نمی‌شود، نسبت به حجاب، عفت، امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر چرا ضعف نشان می‌دهید؟ الآن هم فریاد حضرت زهرا(س) بلند است که چرا یاری شما از دین کم‌رنگ شده است؟

حضرت غصۀ شخصی نداشت، خدا می‌داند تنها غصۀ حضرت زهرا(س) و

 

امیرالمؤمنین(ع) و امروز، امام زمان(عج) غصۀ دین است، غصۀ احکام دین است که اجرا نمی‌شود غصه این است که زن‌ها این‌گونه تربیت نشوند، اینها برای آنها اهمیت دارد، حضرت زهرا(س) همین را می‌فرمود امام زمان(عج) همین را می‌فرماید، خدا می‌داند ایشان وقتی ببینند یکی از احکام خدا مورد اشکال قرار گرفته غصه‌دار می‌شوند، بیایید غصه‌های دل امام زمان(عج) را کم کنید.

برای همۀ شما طلب توفیق می‌کنم، امیدوارم زحمات و خدمات شما مقبول درگاه آقا امام زمان(عج) باشد، ایشان به شما دعا کنند و برای شما توفیق بخواهند، بنده خودم را قابل نمی‌دانم که اظهار تقدیر و تشکر کنم، صاحب اینها خود حضرت ولیّ عصر(عج) است ایشان خوشحال می‌شوند و به‌واسطۀ همین اظهار حضورها غصه از دل ایشان برداشته می‌شود.

هرکس این غصّه‌ها را از دل امام زمان(عج) بردارد ولیّ و دوست خدا است.

این برنامه‌ها شعائر دین و نشانۀ تقوای قلب است:

﴿ذلِكَ وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّٰهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ‏﴾.[4]

قدر خود را بدانید، این الهامات و توجهات که در قلب انسان وارد می‌شود بی‌جهت نیست، از عالم غیب است از تصرفات حضرت ولیّ عصر(عج) در قلوب است که شما این‌همه به اهل‌بیت(ع) علاقه پیدا می‌کنید.

از همۀ آقایان و عزیزانی که به این برنامه‌ها اهتمام دارند و در این برنامه‌ها شرکت می‌کنند تشکر و قدردانی می‌کنم.

امروز باید رضای امام زمان(عج) را در نظر داشته باشیم امروز باید جوری رفتار کنیم که ایشان از ما راضی و خشنود باشد و بفرماید چه شیعیان خوبی دارم چه دوستان خوبی دارم خداوند متعال به همه شما توفیق دهد و اموات همۀ شما را رحمت کند و خدمات شما را به احسن وجه پاداش دهد.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته

 

 

 

[1]. دیدار گروهی از عزاداران حضرت فاطمه÷ با حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی‌مدظله‌العالی در تاریخ 22 دی 1387.

[2]. حج، ٣٢. «این است (مناسک حج)، و هرکس شعائر الهی را بزرگ دارد، این نشانه تقوای دل‌ها است».

[3]. طبری امامی، دلائل الامامه، ص120؛ ابن‌شهرآشوب، مناقب آل ابی‌طالب، ج2، ص50؛ طبرسی، الاحتجاج، ج1، ص139؛ مجلسی، بحار الانوار، ج29، ص227.

[4]. حج ٣٢.

نويسنده: