سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

53
اهمیت تعلیم و تربیت
و لزوم استفاده از فرصت‌ها[1]

بسم الله الرحمن الرحیم

از اولیای محترمی ‌که امر تعلیم و تربیت این عزیزان را به عهده گرفته‌اند تقدیر و تشکر می‌کنم، و امیدوارم موفق شوند. این عزیزان را به مقامات بلند علم و عمل و تقوا برسانند.

مسأله تعلیم و تربیت امر بسیار مهمی‌ است، و در اسلام نسبت به آن تأکید بسیاری شده است. خداوند متعال، انبیا و حضرت رسول| را برای همین امر فرستاده است. خداوند متعال می‌فرماید:

﴿لَقَدْ مَنَّ اللّٰهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَیُزَكِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ﴾.[2]

تعلیم و تربیت هر دو اهمیت دارد و اگر چنانچه بر اساس صحیح باشد، محصولش بسیار ارزنده و بیشتر از آن است که انسان بتواند تصور کند.

به نظر من فعلاً خدمتی به اسلام بالاتر از این نیست که مدرسه‌ای دانش‌آموزان را خوب تربیت کند اسلام به افراد تربیت‌شده، مسلمان، متعهد و باایمان در این زمان

 

بسیار احتیاج دارد و برای انسان نعمتی بالاتر از ایمان و تربیت نیست. اگر تربیت انسان خوب نباشد به جایی نمی‌رسد.

 

[1]. دیدار دانش‌آموزان آموزشگاه شیخ مفید از رباط کریم با حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی‌مدظله‌العالی در تاریخ 5 فروردین 1388.

[2]. آل‌عمران، ١٦٤. «خداوند بر مؤمنان منت نهاد هنگامی که در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد».

نويسنده: