سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

شریف‌ترین شغل در اسلام

ما در اسلام شریف‌تر از شغل شما شغلی نداریم. شغل تعلیم و تربیت آن‌هم مخصوصاً نسبت به طبقۀ نوجوان و جوان و به‌خصوص در این زمان که افکار مختلفی پیدا شده است، بسیار مهم است.

اگر در رأس مدارس و آموزشگاه‌ها افراد سالم و متدیّن باشند برای همه غنیمت است.

اگر تاریخ را مطالعه کنید می‌بینید، شخصیت‌های بسیاری بودند که در خانواده‌های بسیار فاسدی قرار داشتند اما در اثر تربیت معلّمین افراد برجسته و صالح و شایسته‌ای شدند.

قدر خودتان را بدانید که می‌توانید چنین نقش و تأثیری در جامعه داشته باشید اگر معلّم صالح نباشد، فسادش بسیار زیاد است. برای هیچ ملت و مملکتی خطری بالاتر از این نیست که آموزش و پرورش از راه صحیح منحرف شود و سعادت مملکت به این است که افرادی در آموزش و پرورش باشند که بتوانند افراد را در راه کمال و ترقی و آنچه که موجب عزّت و عظمت اسلام می‌شود تربیت کنند، هم در مسائل علمی ‌و هم مسائل اخلاقی.

 

آن شخص می‌گوید:

«نَحْنُ مُحْتَاجُونَ إلَی الْعِلْمِ وَاحْتیَاجُنَا إلَی الأَخْلاقِ أَکْثَرُ».[1]

اگر علم با اخلاق نباشد همین اوضاعی است که در غرب می‌بینید. فسادهایی از آنها نقل می‌کنند که انسان متحیر می‌شود که انحطاط اخلاقی تا کجا رفته است؟ اینها در صنعت پیشرفته هستند اما در اخلاق مطالبی شنیده می‌شود که انسان شرم دارد بگوید. منکراتی را معروف می‌دانند که بسا حیوانات هم از آن اباء دارند. وقتی اخلاق، دین و ایمان نباشد این‌چنین می‌شود اما اگر اینها با هم باشد سعادت جامعه فراهم می‌شود.

امیدوارم بتوانید دانش‌آموزان را با مسائل اساسی آشنا کنید الآن عده‌ای در جامعۀ ما دانش‌آموزان را مشغول به کارهای غیر اصولی می‌کنند، فرض کنید صحیح و شرعی هم باشد ولی فرعی است و موجب افت تحصیلی آنان می‌شود، اینها را باید متوجه مسائل عقلانی و جهاتی که در ترقی جامعه مؤثر است بنمایید.

آنچه وسیله ترقی و سعادت است، علم و اخلاق و دین و ایمان است و اینها را معلّمین باید داشته باشند، خدا را شکر که افرادی مثل شما در رأس مدارس قرار دارند امیدوارم امام زمان# از شما راضی و خشنود باشند.

 

[1]. «ما نیازمند علم هستیم اما احتیاجمان به اخلاق بیشتر است».

نويسنده: 
کليد واژه: