سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

الله اکبر یا ندای ملک و ملکوت

این اذکاری که در نماز است همه آموزنده و معرفت‌بخش است همه به انسان

 

آگاهی و بصیرت می‌دهد الله اکبر خیلی معنا دارد، صدای کائنات است، عالم ملک و ملکوت همه همین را می‌گویند.

الله اکبر: خداوند متعال از همه بزرگ‌تر و بالاتر است.

«سُبْحَانَ اللهِ، سُبْحَانَ رَبِّیَ الْعَظِیمِ وَبِحَمْدِهِ، سُبْحَانَ رَبِّیَ الاعْلَی وَبِحَمْدِهِ»، ذكری از اینها بالاتر نیست اینکه انسان مترنّم به این اذکار باشد و خدا را فراموش نکند بسیار باارزش است.

در مدارس، دبستان‌ها، دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها در همه‌جا باید وقتی موقع نماز می‌شود همه برای اینکه به حضور خدا بروند آماده باشند و همۀ کارها را به زمین بگذارند.

در مورد نماز جمعه قرآن می‌فرماید:

﴿یَا أَیَّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِی لِلصَّلَاةِ مِنْ یوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللّٰهِ وَذَرُوا الْبَیعَ ذَلِكُمْ خَیرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ﴾.[1]

در مورد نمازهای یومیه هم وقتی اول وقت می‌شود، انسان باید فرصت را غنیمت بشمارد، بسا می‌شود که بعداً برای انسان فرصت فراهم نمی‌شود، مثل اینکه بلاتشبیه اگر انسان بخواهد به حضور شخص بزرگی برود، اهتمام می‌کند که در اول وقت آنجا حضور پیدا کند، تا چه رسد به اینکه بخواهد به حضور خداوند متعال برسد قرآن می‌فرماید:

 ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِینَةٌ﴾.[2]

اینچنین نیست که کارهای انسان ثبت نشود و مورد سؤال قرار نگیرد.

 

[1]. جمعه، ٩. «ای کسانی که ایمان آورده‌اید، هنگامی‌ که برای نماز جمعه اذان گفته می‌شود به‌سوی ذكر خدا بشتابید و خریدوفروش را رها کنید که این برای شما بهتر است اگر  می‌دانستید».

[2]. مدثر، ٣٨. «هرکس در گرو عمل خویش است».

موضوع: 
نويسنده: