سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

تسلیم حکم خدا همانند ابراهیم و اسماعیل

اینها که احکام خدای متعال را زیر سؤال می‌برند، یکجا را می‌گویند نه، یکجا را می‌گویند آری، این با تسلیم سازگار نیست انسان باید تسلیم محض باشد مثل حضرت ابراهیم که به اسماعیل گفت:

﴿یَا بُنَیَّ إِنِّی أَرَى فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَى﴾.

«پسرم من در خواب دیدم که باید تو را ذبح کنم، تو چه می‌گویی؟»

﴿قَالَ یا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللّٰهُ مِنَ الصَّابِرِینَ﴾.[1]

«گفت: پدرم، هرچه دستور داری اجرا کن، به خواست خدا مرا از صابران خواهی یافت.»

انسان باید این‌گونه تسلیم باشد، اسماعیل نگفت: آقا یعنی چه؟ سر مرا ببری که چه؟ شاید این حکم از خدا نباشد.

در امر دین باید انسان نسبت به احکام خدا تسلیم باشد، همۀ احکام الهی برای مصلحت بشریت است، بالاتر از مکتب اسلام چیزی برای سعادت بشریت نیست.

 

امیدوارم همه ملتزم به احکام خدا باشید و دیگران را هم دعوت کنید به پاسداری از احکام اسلام، در خانواده، در محیطی که هستید در بین خویشاوندان.

به زن‌ها و مردها بگویید که امتحانات همیشه است، فتنه‌ها بسیار است، انسان باید در این فتنه‌ها ثابت‌قدم باشد، در روایت در مورد امام زمان# می‌فرماید:

«ذَلِكَ الَّذِی یَغِیبُ عَنْ شِیعَتِهِ وَأَوْلِیَائِهِ غَیْبَةً لا یَثْبُتُ فِیهَا عَلَى الْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ إِلا مَنِ امْتَحَنَ اللهُ قَلْبَهُ بِالإِیمَانِ».[2]

آن حضرت غیبتش آن‌قدر طولانی می‌شود که باقی نمی‌ماند بر عقیده به امامتش مگر کسی که خداوند دلش را به ایمان امتحان کرده باشد.

می‌بینید جلوه‌های متاع دنیا روزبه‌روز زیادتر و فریبنده‌تر می‌شود، اگر کسی بخواهد در مقابل اینها دینش را نگه دارد باید خیلی استقامت دینی داشته باشد همان‌طور که قرآن می‌فرماید:

﴿وَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ﴾.[3]

 

[1]. صافات، ١٠٢.

[2]. صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ج1، ص174.

[3]. شوری، ١٥. «و آنچنان که مأمور شده‌ای استقامت نما».

موضوع: 
نويسنده: