سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

22
حضرت ولیّ عصر(عج) در قرآن و روایات
و امتحانات عصر غیبت[1]

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله تعالی:

﴿وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ﴾.[2]

من خیلی تشکر می‌کنم از اظهار لطفی که فرمودید و بنده را به زیارت خودتان نائل کردید.

با این افتخار بزرگ و انتساب به نام نامی ‌حضرت ولیّ عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء که شما دارا هستید بنده به شما و اسم شریفی که دارید برای مطالب و مقاصد خودم توسل پیدا می‌کنم.

اسم مهدی و «یا مهدی» بسیار افتخارآمیز است، بسیار پیام و معنا دارد، این اسم و هر اسمی‌ که تعلّق و اشاره داشته باشد به وجود مقدس حضرت ولیّ عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء معانی و مفاهیمش برای یک مسلمان به‌خصوص شیعه بسیار است، کسی که این اسم را انتخاب می‌کند باید تعهدات خاصی در امر دین داشته باشد، و به مقام معرفت امام رسیده باشد.

در حدیث شریفی که فریقین (هم شیعه و هم سنی) نقل کرده‌اند آمده است:

 

«مَنْ‏ مَاتَ‏ وَلَمْ‏ یَعْرِفْ‏ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ میتَةً جَاهِلِیَّةً».[3]

کسی که خود را به این اسم انتساب داده، خودش را از مردن جاهلی نجات داده است، و درواقع به مقاماتی رسیده است که خودش را با این اسم معرّفی می‌کند. این اسم معانی مختلفی دارد، هم در قرآن و هم در احادیث.

 

[1]. دیدار هیئت «یا مهدی» از تهران با حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی‌مدظله‌العالی در تاریخ 24 اردیبهشت 1388.

[2]. قصص، ٥. «ما می‌خواستیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم».

[3]. صدوق، کمال الدین، ص409؛ ابن‌شهرآشوب، مناقب آل ابی‌طالب، ج3، ص18؛ مجلسی، بحار الانوار، ج8، ص368. «کسی که بمیرد و امام زمان خود را نشناخته باشد، مرگش همانند مرگ جاهلیت است».

موضوع: 
نويسنده: