سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

قنوت

مسأله1126. در تمام نمازهای واجب و مستحب پیش از ركوع ركعت دوم، مستحب است قنوت بخواند، و در نماز وتر با آن كه یك ركعت می‎باشد، خواندن قنوت پیش از ركوع مستحب است، و نماز جمعه دو قنوت دارد؛ یكی پیش از ركوع ركعت اول، و یكی بعد از ركوع ركعت دوم، و نماز آیات در هر ركعت پنج قنوت، و نماز عید فطر و قربان در ركعت اول پنج قنوت، و در ركعت دوم، چهار قنوت دارد.

مسأله1127. مستحب است در قنوت، دست‎ها را مقابل صورت و كف آن‌ها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر شست، انگشت‎های دیگر را به هم بچسباند و به كف دست‎ها نگاه كند.

مسأله1128. در قنوت، هر ذكری بگوید اگر چه یك «سُبْحَان اللهِ» باشد، كافی است، و بهتر است بگوید:

لَا اِلهَ اِلَّا اللهُ الْحَلِیمُ الْكَرِیمُ لَا اِلهَ اِلَّا اللهُ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَ رَبِّ الاَْرَضِینَ السَّبْعِ وَمَا فِیهِنَّ وَ مَا بَیْنَهُنَّ وَ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِیم وَ الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ

مسأله1129. مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای كسی كه نماز را به جماعت می‎خواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلندخواندن قنوت مستحب نیست.

مسأله1130. اگر عمداً قنوت نخواند، قضا ندارد، و اگر فراموش كند و پیش از آن كه به اندازه ركوع خم شود یادش بیاید، مستحب است بایستد و بخواند، و اگر در ركوع، یادش بیاید، مستحب است بعد از ركوع قضا كند، و اگر در سجده یادش بیاید، مستحب است بعد از سلام نماز، قضا نماید.

موضوع: 
نويسنده: 
کليد واژه: