مسأله1126. در تمام نمازهاي واجب و مستحب پيش از ركوع ركعت دوم، مستحب است قنوت بخواند، و در نماز وتر با آن كه يك ركعت ميباشد، خواندن قنوت پيش از ركوع مستحب است، و نماز جمعه دو قنوت دارد؛ يكي پيش از ركوع ركعت اول، و يكي بعد از ركوع ركعت دوم، و نماز آيات در هر ركعت پنج قنوت، و نماز عيد فطر و قربان در ركعت اول پنج قنوت، و در ركعت دوم، چهار قنوت دارد.
مسأله1127. مستحب است در قنوت، دستها را مقابل صورت و كف آنها را رو به آسمان و پهلوي هم نگهدارد و غير شست، انگشتهاي ديگر را به هم بچسباند و به كف دستها نگاه كند.
مسأله1128. در قنوت، هر ذكري بگويد اگر چه يك «سُبْحَان اللهِ» باشد، كافي است، و بهتر است بگويد:
لَا اِلهَ اِلَّا اللهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ لَا اِلهَ اِلَّا اللهُ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَ رَبِّ الاَْرَضِينَ السَّبْعِ وَمَا فِيهِنَّ وَ مَا بَيْنَهُنَّ وَ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيم وَ الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
مسأله1129. مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولي براي كسي كه نماز را به جماعت ميخواند، اگر امام جماعت صداي او را بشنود، بلندخواندن قنوت مستحب نيست.
مسأله1130. اگر عمداً قنوت نخواند، قضا ندارد، و اگر فراموش كند و پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود يادش بيايد، مستحب است بايستد و بخواند، و اگر در ركوع، يادش بيايد، مستحب است بعد از ركوع قضا كند، و اگر در سجده يادش بيايد، مستحب است بعد از سلام نماز، قضا نمايد.