مسأله 2624. اگر ماهي فلسدار را زنده از آب بگيرند، و بيرون آب جان دهد، پاك و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بميرد، پاك است ولي خوردن آن حرام ميباشد؛ ولي اگر دامي در آب براي صيد ماهي نصب كنند، و ماهي بعد از بهدام افتادن، در آب بميرد حليت آن بعيد نيست، اگر چه احوط، ترك خوردن آن است؛ و ماهي بيفلس را اگر چه زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد، حرام است.
مسأله 2625. اگر ماهي از آب بيرون بيفتد، يا موج آن را بيرون بيندازد، يا آب فرو رود و ماهي در خشكي بماند، چنانچه پيش از آن كه بميرد، با دست يا به وسيله ديگر كسي آن را بگيرد، بعد از جاندادن حلال است.
مسأله 2626. كسي كه ماهي را صيد ميكند، لازم نيست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد.
مسأله 2627. ماهي مردهاي كه معلوم نيست آن را زنده از آب گرفتهاند يا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، و با آن معامله ماهي حلال بنمايد، حلال است، و اگر در دست كافر باشد، اگر چه بگويد آن را زنده گرفتهام، حرام ميباشد، مگر آن كه يقين حاصل شود يا دو شاهد عادل شهادت دهند كه راست ميگويد.
مسأله 2628. بنابر احتياط بايد از خوردن ماهي زنده خودداري كرد، هر چند حليت آن بعد از گرفتن بعيد نيست.
مسأله 2629. اگر ماهي زنده را بريان كنند، يا در بيرون آب پيش از جاندادن بكشند، احتياط آن است كه از خوردن آن خودداري نمايند، اگر چه حليت آن بعيد نيست.
مسأله 2630. اگر ماهي را بيرون آب دو قسمت كنند، و يك قسمت آن در حالي كه زنده است در آب بيفتد، بنابر احتياط واجب، قسمتي را كه بيرون آب مانده نبايد خورد.