با اين روحانيتي که شما در اين مجلس ايجاد کرديد به نظر من برکات آسماني و غيبي در اين مجلس نازل شده است، بهواسطۀ خلوص نيتي که در شما عزيزان احساس میکنم.
اين احساسات شما و قدرداني شما از مقام ولايت اهلبيت(ع) و از مظلوميت حضرت زهرا(س) و تعظيم شعائر و حقشناسي از مرجع عاليقدر مرحوم آیتالله گلپايگاني، بسيار ارزنده و بااهميت و علامت حيات و زندگي است، مردمی که حيات و زندگي داشته باشند، آنهم به زندگي ديني و اسلامی بايد همين مظاهر را نشان دهند، در اين زمان اين برنامهها و اين اظهار حضورها براي ترويج اسلام و مذهب و ولايت اهلبيت(ع) مخصوصاً ولايت حضرت بقیة الله(عج) بسيار مؤثر است، ابراز علاقۀ طبقات و اصناف مختلف و بزرگوار براي تحکيم مباني دين است.
بنده نمیتوانم با اين بيان الکن تقدير کنم يا ارزش اين ابراز علاقهها را به مقام مقدس حضرت زهرا(س) بيان کنم ما هرچه داريم و هرچه هست، انتساب به حضرت زهرا(س) دارد اين آثار و برکاتي که هست همه از وجود آن حضرت است.
اين برنامهها و اين اظهار حضورها براي اینکه دشمنها را مرعوب و منکوب کند و آنها را عقب بزند و آنها را از اینکه بتوانند نسبت به ولايت اهلبيت(ع) در جامعه خدشهاي وارد کنند مأيوس کند، بسيار مؤثر است، شما امام زمان(عج) را شاد میکنيد و اسباب رضايت خاطر ايشان و عزّت اسلام و تشيع را فراهم میکنيد اين ابراز علاقههایي که میکنيد و اين برنامههاي عزاداري حضرت زهرا(س) و اين مجالس سخنراني هر کدام در جاي خود ارزشمند است.
حفظ مذهب و بقای دين بهواسطۀ وجود حضرت زهرا(س) بوده است.
خطبۀ آن حضرت از معجزات بزرگ است و نميشود اين معجزه را با معجزات مادي و حسي و ظاهري مقايسه کرد، مثل معجزۀ احيای مردگان، ايراد اين خطبه در مسجد حضرت رسول(ص) با اين مضامين عالي که همه چيز در آن هست آنهم بالبديهه و در آن موقعيت بسيار سخت از معجزات اهلبيت(ع) است.
گلايۀ حضرت زهرا(س) اين جمله از خطبه که حضرت ميفرمايد:
«اين ضعف شما نسبت به حق من چيست؟».
اين گلايۀ حضرت الآن هم هست، الآن هم به همۀ مسلمانها میگويند که نسبت به قرآن مجيد و اميرالمؤمنين(ع) و حضرت زهرا(س) و احکام اسلامی که اجرا نميشود، نسبت به حجاب، عفت، امربهمعروف و نهيازمنکر چرا ضعف نشان ميدهيد؟ الآن هم فرياد حضرت زهرا(س) بلند است که چرا ياري شما از دين کمرنگ شده است؟
حضرت غصۀ شخصي نداشت، خدا میداند تنها غصۀ حضرت زهرا(س) و
اميرالمؤمنين(ع) و امروز، امام زمان(عج) غصۀ دين است، غصۀ احکام دين است که اجرا نميشود غصه اين است که زنها اينگونه تربيت نشوند، اينها براي آنها اهميت دارد، حضرت زهرا(س) همين را میفرمود امام زمان(عج) همين را ميفرمايد، خدا میداند ايشان وقتي ببينند يکي از احکام خدا مورد اشکال قرار گرفته غصهدار میشوند، بيایيد غصههاي دل امام زمان(عج) را کم کنيد.
براي همۀ شما طلب توفيق میکنم، اميدوارم زحمات و خدمات شما مقبول درگاه آقا امام زمان(عج) باشد، ايشان به شما دعا کنند و براي شما توفيق بخواهند، بنده خودم را قابل نمیدانم که اظهار تقدير و تشکر کنم، صاحب اينها خود حضرت وليّ عصر(عج) است ايشان خوشحال ميشوند و بهواسطۀ همين اظهار حضورها غصه از دل ايشان برداشته ميشود.
هرکس اين غصّهها را از دل امام زمان(عج) بردارد وليّ و دوست خدا است.
اين برنامهها شعائر دين و نشانۀ تقواي قلب است:
قدر خود را بدانيد، اين الهامات و توجهات که در قلب انسان وارد ميشود بيجهت نيست، از عالم غيب است از تصرفات حضرت وليّ عصر(عج) در قلوب است که شما اينهمه به اهلبيت(ع) علاقه پيدا میکنيد.
از همۀ آقايان و عزيزاني که به اين برنامهها اهتمام دارند و در اين برنامهها شرکت ميکنند تشکر و قدرداني میکنم.
امروز بايد رضاي امام زمان(عج) را در نظر داشته باشيم امروز بايد جوري رفتار کنيم که ايشان از ما راضي و خشنود باشد و بفرمايد چه شيعيان خوبي دارم چه دوستان خوبي دارم خداوند متعال به همه شما توفيق دهد و اموات همۀ شما را رحمت کند و خدمات شما را به احسن وجه پاداش دهد.
والسلام عليکم ورحمة الله وبرکاته
[1]. دیدار گروهی از عزاداران حضرت فاطمه÷ با حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانیمدظلهالعالی در تاریخ 22 دي 1387.
[2]. حج، ٣٢. «این است (مناسک حج)، و هرکس شعائر الهی را بزرگ دارد، این نشانه تقوای دلها است».
[3]. طبری امامی، دلائل الامامه، ص120؛ ابنشهرآشوب، مناقب آل ابیطالب، ج2، ص50؛ طبرسی، الاحتجاج، ج1، ص139؛ مجلسی، بحار الانوار، ج29، ص227.
[4]. حج ٣٢.