در کتاب «منتخب الأثر»[1] بعضي از القاب خاصۀ حضرت وليّ عصر(عج) را احصاء کردهام که ببينم در چند روايت ذكر شده است، مثلاً لقب «مهدي» يا «قائم»؛ بعضي از اين القاب شايد در سيصد روايت ذكر شده است.
اين القاب هر کدام معاني خاصّي دارد که براي شناخت حضرت بسيار مؤثر است و دلالت بر کارهاي بزرگي دارد که از آن حضرت صادر ميشود.
لقب «مهدي» از القابي است که شيعه و سني ذكر کردهاند؛ يعني حتي در زمان حضرت رسول(ص) که بشارت به وجود حضرت مهدي(عج) میدادند، اين لقب بيش از همۀ لقبها ذكر شده، در رواياتي که از حضرت رسول(ص) به ما رسيده وقتي حضرت وليّ عصر(عج) را معرفي میفرمايند چنين تعبير ميکنند که:
يا خطاب به حضرت زهرا(س) ميفرمايد:
بههرحال جمعيت يا هيئت يا کسي که اين نام را براي خود انتخاب کرده است، بايد مفاهيم و معاني آن را متوجه باشد و به آن معاني عامل باشد، بهخصوص در اين عصر غيبت که عصر امتحان است و خصوصاً در زمان ما که گويا اين امتحانات در حال تشديد شدن است و همه در معرض امتحان قرار میگيرند مخصوصاً جوانهاي عزيز و بانوان، ميبينيد چه امتحاناتي پيش آمده است، براي اینکه انسان از امتحان خوب بيرون بيايد، قوت ايمان و استقامت لازم است.
[1]. کتاب «منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر#» از آثار حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانیمدظلهالعالی است که اخيراً در سه جلد با اضافات تجديد چاپ شده است.
[2]. قندوزی، ینابیع المودّه، ج3، ص263.
[3]. احمد بن حنبل، مسند، ج1، ص84؛ صدوق، کمال الدین، ص152؛ حاکم نیشابوری، المستدرک، ج4، ص557؛ طبری امامی، دلائل الامامه، ص464؛ ابنبطریق، عمدة عیون صحاح الاخبار، ص439؛ صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ج2، ص62، 72، 127.
[4]. ابنبابویه، الامامة و التبصره، ص120؛ صدوق، کمال الدین، ص286 – 287؛ خزاز قمی، کفایة الاثر، ص67، صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ج2، ص133 – 233.
[5]. طبری امامی، دلائل الامامه، ص444؛ اربلی، کشف الغمه، ج2، ص468؛ صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ج2، ص119، 147.