در مورد همين تشکّلي که گفتند بهعنوان تشکّل هنري، بايد توجه داشت هنر اسمی است که مسمّايش خيلي عريض و طويل است. الآن در اين مملکت و بسياري از جاهاي ديگر تحت اسم هنر خيلي از جوانان را منحرف و وارد در لهو و لعب ميکنند، همان
چيزهایي که در اسپانيا ترويج کردند وقتي خواستند مسلمانها را از بين ببرند و عقاید اسلامی آنها را تضعيف و غيرتهاي ديني آنها را سست کنند، البته آنها هنر نيست.
اما بايد هنرهایي که در اسلام مجاز است شناخته شود و هنرهاي حقيقي را ترويج کنند. هنرهایي که براي جامعه مفيد و لازم است و بايد همه داشته باشند، در اين موضوع کتابهایي نوشته شده است.
مطلب ديگر اينکه: اخلاق اسلامی را در بين دانشجويان ترويج کنيد و همچنين ارتباط با حضرت وليّ عصر(عج) را، در زمان غيبت همه بايد مواظب ايمان خود باشيم و در امر دين استقامت داشته باشيم، دين خودمان را حفظ کنيم و بدانيم حفظ دين در آخرالزمان و دورۀ غيبت مشکل ميشود. در روايت از امام صادق(ع) آمده است:
يعني حفظ دين مثل اين است که انسان دست خود را به شاخۀ پر از خار بکشد، يا در رواياتي آمده است مثل کسي که میخواهد آتش را در کف دست نگاه دارد.
البته وظایف ما در عصر غيبت زياد است و بايد به اين وظایف توجه داشته باشيم و مواظب باشيم که امام زمان(عج) از ما راضي و خشنود و مسرور باشند. شيعيان آن حضرت، پسرانشان پسر آن حضرت و دخترها دختر حضرت به شمار میآيند.
اگر اسلام همهجا پياده شود، همۀ جهات مرتب ميشود. هرکجا نقصان و کمبودي هست (که خيلي از جاها هست) بدانيد در آنجا اسلام پياده نشده است. هرجا کمالي باشد بدانيد اسلام پياده شده است.
اسلامی که اينقدر به زنها اهميت داده است. در قبل از اسلام در جوامع مختلف، زنها موقعيتي که شايسته باشد نداشتند. بعضي جاها اصلاً بحث در اين بود که آيا زن نوع ديگري است غير از انسان و حيوان؟ و واسطهاي است بين انسان و حيوان؟ يا
انسان است؟ آنوقت پيغمبر اکرم(ص) که آمد زن را در موقعيت شايسته قرار داد، در جنبۀ انسانيت با مردها برابر قرارداد.
[1]. کلینی، الکافی، ج1، ص335؛ صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ج2، ص248. «برای صاحب این امر (امامت و ولایت) غیبتی است که در دوران غیبت آنحضرت دیندار بودن همانند کندن برگهای شاخه قتاد پرخار است.»