سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

تنصیص پیامبر(ص)  به اسامی اهل‌بیت(علیهمالسلام)  

س. شیعیان براى اثبات امامت امامان دوازده‌گانه‌ به این حدیث استدلال مى‌کنند که پیامبرŒ فرمود: «دوازده خلیفه خواهند بود که همه از قریش هستند».

اینک به شیعه باید گفت که همه روایات حدیث به‌صراحت می‌گویند که این دوازده نفر امیر و خلیفه و فرمانروای مردم خواهند بود. معلوم است که از ائمه شیعه، فقط على و فرزندش حسن به خلافت رسیدند. پس مراد از دوازده نفر در روایات، ائمه شیعه نیستند.

ج. فقه‌الحدیث این نیست که این دوازده نفر همه به ظاهر هم حکومت پیدا می‌کنند، بلکه معنای حدیث این است که امر این امّت به خیر و خوبی خواهد بود اگر این دوازده نفر بر آنها ولایت و حکومت داشته باشند.

مضافاً بر اینکه این حدیث به الفاظ مختلف از جابر بن سمره و از عبدالله بن مسعود روایت شده است و از همه آنها استفاده می‌شود که خلفای شایسته - که نمایش وجود پیغمبرند - دوازده نفر هستند.[1]

اگر این دوازده نفر ائمه اثنی‌عشر از اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام)  نیستند شما بگویید کیستند؟

آیا یزید، مروان و کسانی که خمّار و متجاهر به بی‌اعتنایی به اسلام بودند، خلیفه‌اند؟ شما چه کسانی را شایسته جانشینی پیامبر‌(ص)  در اداره امور امّت اسلامی معرّفی می‌کنید؟

كمی تأمّل کنید. برای این احادیث متواتر ائمه اثنی‌عشر اگر همه علمای اسلام جمع شوند، مصداقی غیر از این دوازده نفر پیدا نمی‌کنند.

 


[1]. احمد بن حنبل، مسند،‌ج 5، 86 – 108؛ مسلم نیشابوری، صحیح، ج6، ص2 - 4.

نويسنده: