سه شنبه: 29/اسف/1402 (الثلاثاء: 9/رمضان/1445)

 موانع حكومت حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام)

س. وقتى على زمام امور را به دست گرفت با خلفاى پیش از خود ابراز مخالفت نکرد، بلکه به تواتر از او ثابت است که بالاى منبر مى‌گفت: «خَیْرُ هذِهِ الأمّةِ بَعدَ نَبِیِّها أبُوبَكْر وَ عُمَر». همچنین على وقتى به حکومت رسید ازدواج موقت را رواج نداد، حج تمتع را واجب نگرداند، «حىّ على خیر العمل» را به اذان اضافه نکرد و «الصّلاةُ خَیرٌ مِن النَّوم» را از اذان حذف نکرد.

ج. جواب این سؤال واضح است. برای علی‌(علیه‌السلام)  فرصت آن که همه بدعت‌ها را براندازد نبود. جنگ جمل، صفین، خوارج و مشکلات دیگر مانع بود که همه بدعت‌ها را براندازد. اگر گذاشته بودند و میدان برای علی‌(علیه‌السلام)  صاف بود، همه را روز اول بر می‌داشت و خود آن حضرت می‌فرمود:‌

«لَوْ قَدِ اسْتَوَتْ قَدَمَاىَ مِنْ هَذِهِ الْمَدَاحِضِ لَغَیَّرْتُ أَشْیَاءَ».[1]

خبری هم که می‌گویید به تواتر از علی‌(علیه‌السلام)  ثابت است؛ به تواتر که ثابت نیست هیچ، حتّی به یک سند صحیح هم روایت نشده است. شما از پیش خود خبر می‌سازید و آن را متواتر می‌گویید!

امّا مسئله متعه، حج تمتع و اذان، این از مشهورترین اموری است از مذهب اهل‌بیت‌(علیهم‌السلام) ، كه قابل‌انکار نیست، بااین‌وجود، اختلاف در فروع فقه را چرا داخل در

 

اصول و اختلاف اساسی بین شیعه و سنّی می‌نمایید. اگر در آن مسئله به حقّ برسید، اختلاف در این مسائل فرعی مرتفع می‌شود.

 


[1]. نهج‌البلاغه، حکمت272 (ج4، ص66)؛ ابن ابی‌الحدید، نهج‌البلاغه، ج19، ص161؛ «اگر از این فتنه‌ها و لغزشگاه‌ها با قدرت بگذرم و لغزش پیدا نکنم خیلی چیزها را دگرگون می‌کنم».

موضوع: 
نويسنده: